Poslovna scena
StoryEditor

PBZ: Žalit ćemo se

04. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Vezano za današnje ročište u postupku po tužbi Potrošača - Hrvatskog saveza udruga za zaštitu potrošača protiv osam banaka radi zaštite kolektivnih interesa potrošača na kojem je objavljena presuda kojom je djelomično usvojen tužbeni zahtjev tužitelja, PBZ naglašava da se radi o nepravomoćnoj presudi te da će u zakonskom roku uložiti žalbu na presudu koju na temelju dosadašnjeg tijeka postupka smatra činjenično i pravno neutemeljenom, poručili su iz banke.

-S obzirom da se radi o nepravomoćnoj presudi koja još ne proizvodi pravne učinke pozivamo sve svoje klijente da i dalje izvršavaju svoje obveze prema Banci na način i u rokovima kako je to ugovoreno postojećim ugovorima o kreditu i uručenim otplatnim planovima, a Banka će u cijelosti postupiti po pravomoćnoj presudi kada ona bude donesena i na način kako bude glasila-pojašnjavaju iz PBZ-a.

Kako kažu, u međuvremenu, u svojoj ponudi banka i nadalje nudi korisnicima kredita uz valutnu klauzulu u CHF-u određene mjere olakšanja otplate ovih kredita, jednako kao što je i od uvođenja kredita uz valutnu klauzulu u CHF-u u paletu svojih proizvoda i usluga, Banka vrlo obzirno vodila računa o potrebama i zaštiti svojih klijenata. 

-Tako su svi klijenti od samog početka bili upoznati s povećanim rizikom promjene tečaja švicarskog franka što je bilo navedeno i posebnom odredbom u ugovoru. Također, Banka je svojim klijentima još 2007. godine pripremila posebnu ponudu konverzije kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima u kunske kredite, koju je tek manji broj klijenata prihvatio, dok je većina i nadalje odlučila ostati izložena riziku promjene tečaja- zaključili su.

26. travanj 2024 19:56