Poslovna scena
StoryEditor

PharmaS ima novog regionalnog direktora

03. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Od 10. rujna PharmaS-u će se pridružiti Tomislav Maričević na poziciji regionalnog direktora Consumer Healthcarea - CHC (potrošački proizvodi za zdravlje i njegu).

-Maričević je jedan od najcjenjenijih hrvatskih stručnjaka u ovom području i u posljednje tri godine se afirmirao na zahtjevnom poljskom tržištu, a njegov dolazak u PharmaS predstavlja pokretanje novog segmenta unutar kompanije i širenje poslovanja izvan sektora lijekova na recept. Naime, PharmaS je prije dva mjeseca najavio ulazak u ovaj segment, a uskoro bi trebalo uslijediti i lansiranje prvog proizvoda koji je u potpunosti razvijen od strane stručnjaka u PharmaSu-kažu iz kompanije.

-Zadovoljstvo mi je priključiti se mladom i ambicioznom timu PharmaS-a i to u momentu kada se stvara nova divizija. Želimo stvoriti značajnu kompaniju na regionalnom nivou u području CHC-a i raduje me što ću imati priliku doprinijeti svojim znanjem i iskustvom. Kao što je najavljeno uskoro slijedi lansiranje prvog CHC proizvoda, a u 2014. ćemo se na tržištu Hrvatske i okolnih zemalja pojaviti s još nizom farmaceutskih proizvoda- rekao je g. Maričević.

Maričević  dolazi iz multinacionalne kompanije Boehringer Ingelheim s pozicije Direktora Consumer Healthcare segmenta u Poljskoj gdje je posljednje tri godine radio na postavljanju dugoročne strategije, implementaciji brojnih kampanja, reorganizaciji odjela prodaje i marketinga.

Prije dolaska u Poljsku, radio je u istoj kompaniji kao Menadžer marketinga i prodaje Consumer Healthcare-a za područje Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prije 2007. g. Maričević je radio u GlaxoSmithKline u čijem je Consumer Healthcare kao Menadžer medicinskog marketinga pokrivajući Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Završio je Stomatološki fakultet u Zagrebu.

24. travanj 2024 05:14