Poslovna scena
StoryEditor

PharmaS predstavio novi vlastiti proizvod

20. Svibanj 2014.

Hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS predstavila je danas bezreceptni lijek PharmaS Femipause, dodatak prehrani namijenjen ublažavanju simptoma menopauze, koji je u potpunosti razvijen u toj kompaniji i proizveden u tvornici u Popovači.

U nekoliko mjeseci to je drugi proizvod iz CHC divizije (Consumer healtcare), a do kraja godine planiramo lansirati još četiri proizvoda, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić.

Ginekolog Velimir Šimunić ocijenio je kako je PharmaS Femipause kombinacija fitoestrogena i melatonina koja pozitivno djeluje na dva glavna simptoma menopauze - žestoke vruće valove i poremećaj sna.

Uz nastavak poslovanja s generičkim lijekovima na recept, slijedi daljnji razvoj proizvoda u sklopu CHC segmenta za kojim u svijetu postoji sve veća potražnja, pri čemu će se kompanija fokusirati na inovativne formule i niše u kojima je manjak proizvoda, priopćeno je iz PharmaSa.

PharmaS je na tržištu u Hrvatskoj i regiji s proizvodima iz CHS segmenta prisutan od lanjske jeseni. Posluje na području koje obuhvaća više od 22 milijuna stanovnika u šest zemalja (Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija, Kosovo, Albanija), a tvornice ima u Popovači i Zrenjaninu u Srbiji.

16. svibanj 2024 14:10