Poslovna scena
StoryEditor

PharmaS u Srbiji lansirao novi proizvod razvijen od strane hrvatskih stručnjaka

13. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Nakon pozicioniranja PharmaS PROBalansa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji farmaceutska kompanija PharmaS plasirala je ovaj dodatak prehrani i u Srbiji. Ovaj bezreceptni proizvod namijenjen postizanju i održavanju ravnoteže probave i metabolizma razvijen je od strane hrvatskih stručnjaka u Popovači.

- Srbija je najveće tržište u regiji i samim time je zanimljivo za naše bezreceptne proizvode. PharmaS PROBalans je prvi PharmaSov brand i iznimno mi je drago što su reakcije na proizvod na izvoznim tržištima odlične. Možemo reći da nakon ovako dobrih odjeka na regionalnim tržištima, slijedi lansiranje na druga tržišta - kaže direktor CHC-a u PharmaSu Tomislav Maričević te dodao kako nakon nedavnog osnivanja kompanije u Švicarskoj, PROBalans možemo očekivati i na tom tržištu dok će se na hrvatskom tržištu uskoro pojaviti proizvod iz područja ženskog zdravlja, drugi PharmaSov brand, nakon čega slijedi daljnje lansiranje u ostalim zemljama.

Srbija je uz Hrvatsku, BiH, Švicarsku, Makedoniju, Kosovo i Albaniju, jedna od sedam zemalja u kojima PharmaS posluje. Od početka poslovanja 2010. do danas na to tržište je investirano više od 20 milijuna eura, a uz tvornicu u Popovači, na srpskom tržištu u Zrenjaninu se nalazi druga PharmaSova tvornica izgrađena krajem 2012. godine. Slično kao u Hrvatskoj glavninu poslovanja u Srbiji čine generički lijekovi na recept, a lansiranjem PharmaS PROBalansa ujedno je pokrenut i CHC segment, odnosno divizija bezreceptnih proizvoda u okviru koje će se do kraja godine na tom tržištu pojaviti još dva proizvoda.

16. svibanj 2024 17:57