Poslovna scena
StoryEditor

Plinacro i poljski Gazoprojekt potpisali ugovor vrijedan 18 milijuna eura

30. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Plinacro je danas u Zagrebu s poljskom tvrtkom Gazoprojekt potpisao ugovor za izradu studije i funkcionalne specifikacije za prvu kompresorsku stanicu (KS) planiranu Plinacrovim Desetogodišnjim planom razvoja plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske.

Ugovor su potpisali Ratimir Orešković, član Uprave Plinacra i Marcin Jastrzębski, predsjednik Uprave Gazoprojekta. Potpisivanje ugovora s Gazoprojektom rezultat je međunarodnog javnog natječaja, na kojem je spomenuta tvrtka bila najpovoljniji ponuđač.

Riječ je o prvoj fazi projekta izgradnje kompresorske stanice, po čijem završetku će se, sukladno njezinim rezultatima, pristupiti projektiranju i nabavi kompresorskih jedinica te samoj izgradnji. Navedena kompresorska stanica imat će mogućnost komprimiranja plina u 75 barskom transportnom sustavu te komprimiranja eventualnih viškova plina iz 50 barskog u 75 barski transportni sustav. Time će se omogućiti nuđenje stalnih kapaciteta (protoka) plina u smjeru Mađarske.

Ukupna (predračunska) vrijednost projekta izgradnje navedene kompresorske stanice iznosi oko 18 milijuna eura, a njezino puštanje u rad predviđeno je do kraja 2017. godine.

20. travanj 2024 04:46