Poslovna scena
StoryEditor

Plodine se šire na otoke

17. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

U sklopu najavljivanih planova vezano za otvaranje novih poslovnica u 2013. godini, povećanje broja zaposlenih i širenje prodajne mreže Plodine su danas otvorile 73. objekt veličine 3100 m2 u gradu Krku na otoku Krku.

To je uz trgovinu u Malinskoj, također na otoku Krku,  treći objekt Plodina na nekom od hrvatskih otoka, iako je u planu i dugoročno povećanje maloprodajne mreže Plodina po hrvatskoj obali.

Otvaranje supermarketa na Krku dio je dugoročne strategije koja za cilj ima širenje prodajne mreže u Hrvatskoj i učvršćivanje na 2. mjestu maloprodaje s tržišnim udjelom od 20 posto. Otvorenje prodajnog mjesta na Krku je investicija vrijedna 7,5 milijuna eura.

- Otok Krk jedna je od vodećih hrvatskih turističkih destinacija, otvaranjem trećeg supermarketa na Krku vjerujemo kako ćemo dodatno doprinijeti unapređenju maloprodajne, ali i ukupne turističke ponude te širokom ponudom prehrambenih i neprehrambenih proizvoda po povoljnim cijenama, maksimalno zadovoljiti sve potrebe kako stanovništva otoka tako i turista tijekom turističke sezone - kazala je članica uprave Đozi Heberling.

Do kraja 2013. Plodine će otvoriti supermarkete u Senju i Lovranu i nastaviti s daljnjom ekspanzijom. U 2014. godini planirano je otvorenje 10 novih supermarketa prosječne površine 1800m2 uglavnom u jadranskoj regiji.

18. travanj 2024 21:01