Poslovna scena
StoryEditor

Podravka na prijedlog sindikata nudi stimulativne otpremnine radnicima

20. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Uprava Podravke je na prijedlog Sindikata PPDIV-a, najbrojnijeg sindikata zastupljenog u Grupi Podravka, donijela odluku o nastavku provođenja programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativne otpremnine, priopćili su danas iz ove kompanije.

Program zbrinjavanja viška radnika nastavak je procesa restrukturiranja koji je neophodan i s kojim se želi optimizirati troškove i povećati učinkovitost poslovanja, a samim time i osigurati održivost preostalih radnih mjesta.

"Radnicima koji se odluče na odlazak iz kompanije u okviru navedenog programa bit će isplaćene stimulativne otpremnine u iznosu od 5.000,00 kuna neto za svaku godinu neprekinutog radnog staža u Podravki", navodi se i ističe kako je riječ o otpremninama koje su iznad zakonom zagarantiranog iznosa, čime se Podravka želi radnicima koji se odluče na odlazak dostojno zahvaliti za njihov doprinos koji su ugradili u razvoj ove kompanije.

Zadnjim provedenim programom zbrinjavanja viška radnika, početkom prošle godine, bilo je obuhvaćeno 340 radnika Grupe Podravka, a za provedbu tadašnjeg programa ukupno je izdvojeno oko 45 milijuna kuna.

20. rujan 2024 09:22