
Koprivnička Podravka danas je s PIK Vrbovec sklopila ugovore o preuzimanju konzerviranog mesnog programa i brandova PIK Vrbovca za daljnju proizvodnju i prodaju za sva tržišta.
Čelni ljudi Podravke i Agrokora te PIK Vrbovca u Koprivnici su sklopili ugovore o prijenosu žigova, receptura i opreme te preuzimanju poslovanja proizvodnje i prodaje konzerviranih mesnih pašteta i konzerviranih proizvoda od mesa, izvijestili su iz koprivničke kompanije.
Ovime Podravka preuzima od PIK-a Vrbovec program konzerviranih pašteta i mesnih konzervi i marke proizvoda za daljnju proizvodnju i prodaju za sva tržišta. Riječ je o konzerviranim mesnim proizvodima i paštetama Piketa i Classic koje uz proširenu paletu Podravkinih konzerviranih mesnih proizvoda imaju značajan potencijal rasta, navode iz Podravke.
Proizvodnja ovih proizvoda nastavit će se u proizvodnim pogonima Podravkine mesne industrije Danica, s obzirom da Danica već obavlja uslužnu proizvodnju za potrebe PIK Vrbovca.
Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić ističe kako ovaj aranžman treba promatrati u kontekstu konsolidacije domaće prehrambene industrije.
- Riječ je o dvije vodeće kompanije koje se orijentiraju na one kategorije u kojima žele zadržati ili pak osvojiti liderske pozicije na tržištu. Stavljajući fokus na konzervirani mesni program, a u okviru kategorije Meso i mesni proizvodi, ova odluka vrlo je logična i opravdana s obzirom da ćemo na ovaj način ojačati tu kategoriju i proširiti paletu konzerviranih mesnih proizvoda koje trenutno nudimo potrošačima - kazao je Mršić.
Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora za strategijske poslovne grupe, marketing i poslovnu grupu poljoprivreda, izrazila je zadovoljstvo što su s Podravkom mogli napraviti dogovor o iskoraku u konsolidaciji segmenta domaće prehrambene industrije. "Čestitamo Podravki na odluci za konsolidacijom programa konzerviranih pašteta i mesnih konzervi što će bitno smanjiti troškove te povećati efikasnost i uspješnost kompanije", kazala je Puljić.