Poslovna scena
StoryEditor

Policija utvrđuje odgovornost Pavlovića i Govedića

18. Kolovoz 2012.

Nakon što je Vlado Stakić, mali dioničar i bivši zaposlenik Belišća, najavio da će podignuti kaznene prijave protiv predstavnika sindikata u toj kompaniji pred mjerodavnim Županijskim državnim odvjetništvom, ovih je dana Odjel gospodarskog kriminaliteta osječke policije počeo s utvrđivanjem moguće odgovornosti dvojice visokih dužnosnika sindikata.

Riječ je o Stjepanu Pavloviću, predsjedniku Sabora sindikata HUS-a, te Željku Govediću, dopredsjedniku SSSH, čelnim ljudima sindikata u Belišću za koje Stakić smatra da su stekli imovinsku korist prekršivši Zakon o radu i Zakon o trgovačkim društvima te traži da se ispitaju okolnosti njihova nezakonitog rada i isplata naknada. Jednako tako odgovoran je, kaže Stakić, i Milan Borić, predsjednik konfederacije SSSH za multinacionalne kompanije, ujedno i predsjednik sindikata metalaca u Belišću, koje je u većinskom vlasništvu austrijskog Duropacka.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku nakon isteka roka od 30 dana odlučit će hoće li pokrenuti postupak protiv Pavlovića i Govedića. U međuvremenu, prije mjesec dana, Željko Govedić, za kojeg Stakić kaže da je upisan kao član Nadzornog odbora i predstavnik radnika na temelju lažnog dokumenta, dao je ostavku na tu dužnost iz osobnih razloga.

28. travanj 2024 22:14