Poslovna scena
StoryEditor

Poništen javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju

08. Lipanj 2015.

Uprava tvrtke Badel 1862 objavila je danas da je donijela odluku o poništenju javnog poziva za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju tog društva, navodeći kako je "od strane konzultanta jednog od potencijalnih ponuditelja ukazano na mogućnost postojanja rizika povrede prava tržišnog natjecanja provedbom javnog poziva".

"Obavještavamo investicijsku javnost kako je Uprava društva donijela odluku o poništavanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju društva Badel 1862 d.d. u okviru postupka predstečajne nagodbe od 17. ožujka 2015. godine, a nakon što je na današnjoj sjednici o istome informirano Povjerenstvo za provedbu javnog poziva, koje čine predstavnici ministarstava gospodarstva, financija i poljoprivrede, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i Centra za restrukturiranje i prodaju", navodi se u obavijesti tvrtke Badel 1862 objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Naime, kako pojašnjavaju iz Badela, "od strane konzultanta jednog od potencijalnih ponuditelja u procesu ukazano je na mogućnost postojanja rizika povrede prava tržišnog natjecanja provedbom javnog poziva".

"U povodu navedenog, vodeći pri tome prije svega računa o zaštiti interesa društva, ali i interesa potencijalnih ponuditelja, uz maksimalno respektiranje i afirmiranje načela pravne sigurnosti i obzirnog postupanja prema svim subjektima u procesu, Uprava društva je u okviru svojih nadležnosti, a nakon provedenih konzultacija s pravnim savjetnicima, donijela odluku o poništenju javnog poziva", kaže se u obavijesti Badela 1862.

Napominje se da neovisno o poništenju javnog poziva, Uprava Badela 1862 intenzivno nastavlja s aktivnostima za okončanje postupka predstečajne nagodbe i postizanje kapitalne adekvatnost, kao bitnih uvjeta za osiguranje dugoročne opstojnost tvrtke.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju Badela 1862 u okviru postupka predstečajne nagodbe objavljen je sredinom ožujka ove godine, a rok za dostavu pomican je u dva navrata, na 17. lipnja.

15. svibanj 2024 01:13