Poslovna scena
StoryEditor

Povukao sam sinove sa pozicija i navikavam ih na vlasničku ulogu

14. Ožujak 2013.

Da netko neupućen uđe u skučeni ured u maloj zgradici u zagrebačkoj Koturaškoj ulici, u nekadašnjem krugu tvornice Croatia baterije, mislio bi da je došao kod kakvoga srednjostojećeg obrtnika.

I to ne zbog uređenosti i opremljenosti ureda, već zbog nekoliko vrijednih djela hrvatske moderne na zidovima. No u takvom uredu sjedište je Branka Roglića, vlasnika i predsjednika NO-a Orbica, jednog od najvećih distributera na ovim prostorima, koji je nedavno ušao u Mađarsku, Češku, Slovačku i Poljsku, čime je broj tržišta na kojima djeluje povećao na 17. 

U intervjuu za Lider prokomentirao je akcije Vlade i ministra Slavka Linića u uvođenju financijske discipline, probleme sa sindikatima te od kuda početi kresati javnu potrošnju. Roglić govori o svojim poduzećima te mogućnosti da se povežu u holding, no i o planovima za budućnost te ulozi sinova u Orbicu. Oni su naime do prije par mjeseci vodili Orbico Zagreb, no odlučio ih je povući s te pozicije. - Oni su do prije par mjeseci vodili Orbico Zagreb, ali sada sam ih povukao, sada će biti sa mnom vlasnici i polako će se navikavati na funkciju vlasnika, jer su u poslu već dvadesetak godina, ispekli su zanat i sada mogu biti u funkciji vlasnika - rekao je Roglić za Lider.

18. travanj 2024 06:45