Poslovna scena
StoryEditor

PwC objavljuje publikaciju sa sažetkom sustava korporativnih poreza diljem svijeta

15. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Društvo PwC objavilo je svoj godišnji vodič „Worldwide Tax Summaries - Corporate Taxes 2016/17“, najnoviju zbirku međunarodnih stopa i propisa vezanih uz korporativne poreze.

Budući da vlade diljem svijeta traže veću poreznu transparentnost i povećanje prekograničnih aktivnosti, porezni stručnjaci mogu ovaj vodič koristiti za pristup postojećim poreznim stopama i drugim važnijim značajkama poreznih zakona u mnogim državama. Vodič sadrži nedavne promjene poreznih propisa i ključne informacije o porezu na dobit, odbitcima, oporezivanju grupacija društava, kreditima i poticajima, porezu po odbitku, neizravnim porezima i poreznim upravama.

„Porezni sustavi širom svijeta neprestano se mijenjaju, što znači da društvo mora biti u toku sa svim elementima poreznog usklađivanja na lokalnoj i međunarodnoj razini.“ izjavio je Colm Kelly, globalni voditelj poreznih i pravnih usluga društva PwC. „Dobivanje najnovijih informacija kroz naše stručnjake na pristupačan način ključno je za tisuće ljudi i društva koja koriste naše sažetke te koja žele donijeti prave odluke.“

Vodič su napisali lokalni porezni stručnjaci društva PwC i sadrži sažetke iz 155 država na više od 2000 stranica podataka koji obuhvaćaju države od Albanije do Zimbabvea. Dostupan je u četiri oblika, uključujući digitalnu verziju i verziju za mobitele. Prošle je godine internetska verzija pročitana rekordan broj puta, s više od 2.5 milijuna pregleda stranice, što je povećanje od 50 % u odnosu na prethodnu godinu.

19. travanj 2024 11:30