Poslovna scena
StoryEditor

Radnici Kaštelanskih staklenika blokirali promet blizu zračne luke

13. Lipanj 2012.

Radnici Kaštelanskih staklenika, tvrtke u većinskom vlasništvu države, danas su zbog višemjesečnih neisplaćenih plaća drugi dana za redom 15 minuta blokirali pristupnu prometnicu splitskoj zračnoj luci u Resiniku koja je u blizini ovog poduzeća te su najavili i idućih dana takve blokade sve dok se ne pomogne toj tvrtki i njezinim radnicima.

Zbog neisplaćenih plaća radnici Kaštelanskih staklenika su u štrajku od 4. lipnja ove godine.- Sedamdesetak radnika, pretežito žena, uz nadzor policije danas je pri 15-minuntnoj blokadi prometnice dijelilo krastavce vozačima, koji su čekali na nastavak prometa, te smo na taj način odaslali poruku da bi uskoro moglo nestati krastavaca iz Kaštelanskih staklenika ukoliko se ne prevladaju poteškoće u tom poduzeću, kazala je za Hinu predsjednica štrajkaškog odbora Ljiljana Milanović koja je i povjerenice sindikata PPDIV-a u Kaštelanskim staklenicima. Po njenim riječima radnici te tvrtke nisu primili nijednu plaću od početka ove godine, a u zadnjem tromjesečju 2011. primili su ‘minimalce‘ od Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

- Uprava našeg poduzeća je na zahtjev AUDIO-a dostavila prije dva mjeseca plan restrukturiranja Kaštelanskih staklenika, ali nas nakon toga nitko nije zvao niti su poduzimane bilo kakve mjere za pomaganje tvrtki", kazala je Milanović dodavši kako je napokon za idući petak u sjedištu AUDIO-a u Zagrebu planiran sastanak sa izaslanstvom sindikata kako bi se razgovaralo o stanju u Kaštelanskim staklenicima. - Tražimo žurno privatizaciju Kaštelanskih staklenika i to bi za nas bilo najpovoljnije, ali ako se to ne realizira, onda neka nam dadu otpremnine ili neka se pokrene stečaj sa preustrojem poduzeća", rekla je Milanović.  Navela je kako Kaštelanski staklenici duguju oko 40 milijuna kuna državi kao većinskom vlasniku tvrtke.

21. svibanj 2024 07:14