Poslovna scena
StoryEditor

Rajićev PharmaS registrirao prve lijekove u Makedoniji

06. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Kompanija PharmaS Lekovi iz Skopja koja posluje u sklopu grupe PharmaS u vlasništvu Luke Rajića dobila je odobrenje za prvih šest lijekova/molekula na tržištu Makedonije, javljaju iz kompanije.

Radi se o generičkim lijekovima iz kardio, gastro i neuro područja temeljem čega će se na tržište Makedonije plasirati ukupno 11 proizvoda.

Samom dobivanju odobrenja prethodila je makedonska DPP (engl. GMP) inspekcija koja je potvrdila visoke standarde u proizvodnji, kontroli kvalitete i distribuciji lijekova, ističu iz PharmaS-a.

"Iznimno sam zadovoljna što smo vrlo brzo nakon otvaranja ureda u Makedoniji dobili i prve registracije lijekova i prošli još jednu DPP inspekciju. Time podupiremo našu viziju širenja poslovanja u regiji i misiju da budemo značajan partner zdravstvenim sustavima. Pripremamo još niz lijekova na raznim tržištima na kojima poslujemo, a istodobno smo fokusirani na pozicioniranje na farmaceutskim tržištima“, rekla je predsjednica Uprave PharmaSa Zdravka Knežević.

PharmaS uz Hrvatsku posluje u Srbiji, BiH, Kosovu, Makedoniji i Albaniji. U Hrvatskoj je ukupno registrirano 24 molekule, odnosno 49 proizvoda, u Srbiji je 19 registriranih molekula, tj. 38 proizvoda, u BiH 14, tj. 31 proizvod, a na Kosovu 5 molekula, tj. 11 proizvoda.

Od osnutka ove tvrtke za proizvodnju i promet farmaceutskim proizvodima 2008. godine broj zaposlenih narastao je na 170, od čega ih je oko polovice u Hrvatskoj

27. travanj 2024 21:40