Poslovna scena
StoryEditor

Rockwool dobio dozvolu, načelnik u šoku

23. Travanj 2012.

Tvornica kamene vune Rockwool je od Ministarstva graditeljstva dobila uporabnu dozvolu pošto je krajem ožujka uspješno prošla tehnički pregled, priopćila je tvrtka Rockwool Adriatic.

Načelnik općine Pićana Ivan Franković zatečen je i iznenađen tom informacijom koju je doznao iz medija. Iz kompanije su izvjestili kako će dozvola tvornici osigurati stabilan rad i proizvodnju te kako je riječ o još jednoj potvrdi da rade u skladu sa zakonima i propisima. U priopćenju stoji kako tvornica, premda je cijelo vrijeme radila u skladu s propisima i poštovala visoke standarde zaštite ljudskog zdravlja i okoliša, nije mogla dobiti uporabnu dozvolu bez izgrađene pristupne ceste dugačke 400 metara. Tek nakon aktivnog uključenja vlade, kaže se u priopćenju, cesta je izgrađena krajem prošle godine, čime je bila uklonjena i posljednja birokratska prepreka.

Direktor tvornice Felix Guerin istaknuo je u priopćenju kako je tvrtka bila pod stalnim nadzorom inspekcija, lokalne zajednice i medija, što ju je dodatno poticalo da ostvaruje dobre rezultate. U tvornicu je uloženo više od 100 milijuna eura stranog kapitala, zapošljava više od 400 radnika, upotrebljava hrvatski kamen kao sirovinu, a više od 90 posto proizvodnje odlazi u izvoz. Načelnik općine Pićana Ivan Franković rekao je u izjavi za Hinu kako je zatečen i iznenađen tom informacijom jer ga o tome nitko nije izvijestio te da zbog toga nema nikakvog komentara. - Trebalo je to drukčije riješiti i na vrijeme izvijestiti lokalnu zajednicu, a ne da kao načelnik općine tu informaciju doznajem iz medija. Nemam komentara, iznenađen sam takvim postupkom - rekao je načelnik Ivan Franković.

19. travanj 2024 03:04