Poslovna scena
StoryEditor

RWE Plin počeo opskrbljivati poslovne korisnike

18. Ožujak 2015.
Piše:
Miro Soldić

Kompanija RWE Plin počela je opskrbljivati plinom poslovne korisnike u Hrvatskoj. Za sada su orijentirani samo na poslovne korisnike jer je tržište opskrbe plinom za kućanstva regulirano još dvije godine i u tom dijelu nije moguće poslovati po tržišnim načelima.

- S radom smo počeli prije desetak dana i već je preko 50 kompanija iz cijele Hrvatske prešlo kod nas. Cilj nam je u prvoj godini doći do brojke od 1000 poslovnih korisnika, a kako je krenulo, mogli bi ga debelo premašiti – istaknuo je predsjednik uprave RWE Plina Zoran Miliša na današnjoj konferenciji za novinare.

Pojasnio je kako se njihova ponuda temelji na individualnom pristupu korisnicama te da je usmjerena na sve tvrtke, bez obzira na veličinu i bez obzira na to u kojem dijelu Hrvatske posluju.

- Ponosni smo na činjenicu da je RWE jedina kompanija koja na našem tržištu može po najpovoljnijim uvjetima ponuditi dva energenta, struju i plin – kazao je Miliša, osvrnuvši se na tržište za kućanstva na kojem RWE Energija strujom već opskrbljuje preko 100 tisuća korisnika.

- Tržište opskrbe kućanstava plinom je kod nas regulirano još dvije godine i tu su uvjeti otežani za sve opskrbljivače koji nemaju svoju distribucijsku mrežu. Mi ćemo pokušati ući u taj segment i prije roka od dvije godine ako kretanja cijene plina na svjetskom tržištu budu povoljna. Inače je cijena plina dosta vezana uz naftu i ako padne mi ćemo vrlo brzo reagirati – naglasio je, uz napomenu da ih ne brine fluktuacija cijene jer bi plin kupovali na rok od 4 do 5 godina.

Miliša je izjavio kako su u RWE-u zainteresirani i za eventualnu akviziciju nekog od distributera plina ako se ukaže prilika i istaknuo jednostavnost prelaska na novog opskrbljivača za krajnje korisnike jer nema nikakvih prekida u procesu opskrbe.

05. svibanj 2024 11:18