Poslovna scena
StoryEditor

SAP novom strategijom najavljuje porast tržišnog udjela

02. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Tvrtka SAP je u četvrtak na konferenciji za medije predstavila poslovne lokalne i globalne rezultate te novu strategiju kojom namjerava povećati tržišni udio.

Tako je tvrtka 2014. godinu uspješno privela kraju, kako u globalnom rastu od osam posto u odnosu na 2013. godinu, odnosno 4,722 milijarde eura, tako i u lokalnom rastu, od 32 %. Najveći porast SAP je globalno ostvario u Cloudu sa čak 72 % zadnjeg kvartala prošle godine odnosno u cijeloj godini 45%. U području Clouda, SAP do kraja 2020. godine predviđa porast od 28 milijardi eura. SAP Hana bilježi porast broja korisnika na više od 5800.

Direktorica SAP-a Sonja Popović predstavila je novu eru SAP-ovog poslovanja u Hrvatskoj sa snažnim strateškim preokretom. Nova strategija očituje se kroz nekoliko segmenata: inovacije i novi proizvodi, područje djelovanja i korisničke potrebe, stvaranje novih generacija ulaganjem u znanje.

- SAP će u Hrvatskoj osnaživati svoju poziciju zaokreta u poslovanju kroz Cloud, SAP HANA i Big Data. Želimo naše korisnike i potencijalne korisnike upoznati sa aplikacijama koje im brzo, jednostavno, u realnom vremenu, uz učinkovito i kvalitetno izvještavanje pomažu ostvarivanju vlastitih poslovnih ciljeva, a da pri tome ne moraju biti fokusirani na IT temelje koje neko rješenje obilježava već samo na poslovne funkcionalnosti koje su definirane upravo za njihove potrebe, rekla je Popović.

U tvrtki SAP najavili su i važnu prekretnicu u razvoju i implementaciji aplikacija i rješenja jer u današnjoj digitalnoj eri, pojednostavljenje je ključan segment poslovnog uspjeha. Predstavljena je nova generacija SAP HANA, koja će redefinirati koncept planiranja resursa tvrtki u 21. stoljeću omogućujući ostvarenje cilja odnosno pojednostavljenje poslovanja – SAP S/4 HANA. Riječ je o rješenju koje objedinjuje softver i ljude kako bi tvrtkama osigurali rad u realnom vremenu, istovremeno pojednostavljujući rad i umrežavajući sve poslovne procese. SAP S/4 HANA pojednostavljuje rad svih segmenata poslovanja bez obzira na industriju iz koje korisnik dolazi. Omogućava lakšu prilagodbu platforme na skoro svim uređajima. Kreirana kako bi osigurala poslovne inovacije te na jednostavan način povezala ljude, uređaje i poslovne procese u realnom vremenu, kao i da podrži razvoj novih poslovnih modela. Pojednostavljivanje modela obrade podataka omogućava korisnicima da reorganizirau svoj IT, tako što će smanjiti troškove, a povećati IT efikasnost, što je krajnji cilj svake tvrtke.

Sljedeća prekretnica u okviru nove SAP strategije je opredjeljenost kompanije da sva rješenja migrira na Cloud platformu kako bi SAP korisnici još brže i jednostavnije ostvarili konkurentsku prednost na tržištu. SAP Cloud rješenja su predviđena da korisnicima ponude specijalizirani, jednostavan za korištenje, preglednik za novu generaciju poslovnih procesa. On se lako i brzo raspoređuje na javnu, privatnu i hibridnu Cloud infrastrukturu ovisno od toga koji model najviše odgovara potrebama korisnika. Ova Cloud rješenja su kreirana da rade na sistemu SAP Cloud koji pokreće SAP HANA preko SAP HANA Enterprise Cloud.

20. travanj 2024 13:48