Poslovna scena
StoryEditor

Sigurna uvala u luku Martinšćica ulaže oko 5 milijuna eura

10. Rujan 2012.

Tvrtka Sigurna uvala iz Rijeke bila je jedini ponuditelj i bit će joj dodijeljena koncesija na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja dijela luke otvorene za promet od javnog značaja - luke Martinšćica na Cresu, rečeno je na konferenciji primorsko-goranskog župana Vidoja Vujića.

Pročelnik županijskog Odjela za pomorstvo, promet i turizam Gerhard Lempl objasnio je da je riječ o koncesiji za nautički i komunalni dio luke, odnosno jednom od najvećih ulaganja u luke lokalnog značaja te da će koncesionar u tu luku uložiti oko 4,5 do 5 milijuna eura.

Produžit će dva mola, jedan za 60, a drugi za 30 metara i izgraditi 3 pontona. Osigurat će ukupno oko 120 novih vezova za nautičare i oko 90 komunalnih vezova za stanovništvo, a sve to trebalo bi omogućiti otvaranje više desetaka novih radnih mjesta, rekao je.

Radovi će se obavljati u dvije faze, a u dijelu uređenja operativne obale koncesionar će surađivati s mjerodavnim ministarstvom. Ugovor o koncesiji trebao bi biti potpisan ovoga tjedna, budući da je primorsko-goranski župan Vidoje Vujić dao suglasnost ravnatelju Županijske lučke uprave Cres za sklapanje ugovora o koncesiji.

Predviđa se davanje koncesije na razdoblje od 29 godina. Godišnja koncesijska naknada bit će 49.065 kuna, a promjenjivi dio naknade bit će 2,1 posto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti. Očekuje se da će godišnji prihod županije od te koncesije biti do 250.000 kuna. Radovi bi trebali početi odmah nakon potpisivanja ugovora, a završetak radova očekuje se do početka sljedeće turističke sezone, zaključio je Lempl.

21. svibanj 2024 02:58