Poslovna scena
StoryEditor

Što sve nudi Business Showroom, prvi telekomunikacijski multimedijalni centar

07. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Hrvatska je dobila prvi telekomunikacijski multimedijalni centar. U četvrtak je u SkyToweru, glavnom sjedištu Hrvatskog Telekoma otvoren Business Showroom koji predstavlja jedinstven prodajno-izložbeni prostor s objedinjenom inovativnom ponudom ICT usluga Hrvatskog Telekoma i njegove mreže partnera. Pored upoznavanja s uslugama i uređajima u ponudi Hrvatskog Telekoma koja predstavljaju najnovija postignuća telekomunikacijske industrije, prostor će služiti i kao edukacijski centar za korisnike, djelatnike, poslovne partnere i medije, a uključivat će i zone HT-ovih svjetskih high tech partnera Samsunga i Microsofta.

- HT je najbolji partner poslovnim korisnicima, jer nudi najsuvremenija komunikacijska rješenja, koja pokreću razvoj gospodarstva i pružaju sigurnost i partnersku ruku poduzetništvu. Naši stručnjaci svakodnevno nadograđuju postojeća i razvijaju nova rješenja, a posebnu pozornost posvećuju kvaliteti i pouzdanosti naše mreže te najvišoj razini zaštite korisničkih podataka. Od danas, u sklopu Showrooma moći ćemo to na jednom mjestu i cjelovito demonstrirati, poručio je Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a na otvorenju.

Business Showroom bit će opremljen najsuvremenijom ICT tehnologijom, rješenjima i uslugama poput cloud nadzora vozila, fiskalnih blagajni i poslovnih aplikacija, malog i velikog hotel tv-a, sigurne mreže, office 365, te nizom cloud usluga s kojima će se posjetitelji imati priliku pobliže upoznati. Kako je cilj centra predstaviti najinovativnije koncepte i rješenja, s daljnjim razvijanjem usluga mijenjat će se i predstavljeni sadržaj.

- Business Showroom predstavlja ključna dostignuća u područjima od strateške važnosti za kompaniju, koja smo razvijali u suradnji s najvećom mrežom IT partnera. Predvodnik smo u implementaciji cloud rješenja, IoT rješenja za razvoj pametnih gradova, a vodeći smo i u testiranju i implementaciji novih tehnologija u pristupnim mrežama i sustavima sigurnosti. Drugim riječima, nezamjenjiv smo partner u kreiranju inovativnih tehnoloških rješenja, koja su odgovor na izazove s kojima se susreću naši poslovni korisnici –  a Showroom je upravo mjesto koje to prezentira, zaključio je Saša Kramar, član Uprave zadužen za poslovne korisnike.

Cjelokupnim sadržajem Business Showrooma upravljat će se putem tablet uređaja spojenog na wifi, a u sklopu projekta u krugu SkyTowera bit će izložena i smart klupa sa solarnim punjenjem i pristupom internetu tvrtke Include i izumitelja Ivana Mrvoša, drvo Energije, električni romobil, bicikli praćeni GPS sustavom i prijenosna punionica. To je samo dio projekata realiziranih u suradnji s partnerima, koji će u Showroomu također imati priliku za promociju, a cjelokupni interijer opremljen je namještajem proizvedenim u Hrvatskoj.

Hrvatski Telekom jedan je od vodećih STEM poslodavaca na hrvatskom tržištu i predvodnik u digitalizaciji društva, što upravo pokazuje Business Showroom. Izložena tehnološka dostignuća i usluge unaprjeđuju život i poslovanje, ali istovremeno služit će i edukaciji studenata prirodoslovnih fakulteta, pokretačima startupova i projektnim partnerima.

17. travanj 2024 22:52