Poslovna scena
StoryEditor

Svaki dioničar Zlatnog rata dobiva po jednu dionicu u tvrtki Hoteli Zlatni rat

03. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Uprava Zlatnog rata obavijestila je Zagrebačku burzu i Hanfu da je Trgovački sud u Splitu donio Rješenje o upisu osnivanja novog trgovačkog društva Hoteli Zlatni rat.

Riječ je o novom subjektu nastalom podjelom trgovačkog društva Zlatni rat d.d. Podjela je izvršena kako bi se glavna djelatnost tvrtke - hotelijerstvo odvojilo od djelatnosti vezane za poljoprivrednu proizvodnju koju je društvo započelo i razvilo posljednjih godina.

- Budući da se poljoprivredna djelatnost realizira na zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske temeljem dugogodišnjeg ugovora o pravu osobne služnosti, koju nije bilo moguće prenijeti na novo društvo, statusnom promjenom podjele odvajanjem s osnivanjem, se djelatnost hotelijerstva prenosi na novoosnovano društvo Hoteli Zlatni rat d.d., dok će djelatnost poljoprivrede ostati glavna djelatnost Zlatnog rata d.d. - stoji u obavijesti Uprave.

Podjelom je sačuvan temeljni kapital, na način da je isti u zbroju nakon podjele, jednak temeljnom kapitalu prije podjele. Ukupni broj dionica u društvu koje je podjelom nastalo, jednak je broju dionica u društvu koje se dijelilo. Isto tako sačuvana je i vlasnička struktura, na način što svaki dioničar Zlatnog rata d.d. kao društva koje se dijeli, za svaku svoju dionicu, dobiva po jednu dionicu u društvu Hoteli Zlatni rat d.d. Nominalna vrijednost dionica društava u zbroju nakon podjele, jednaka je nominalnoj vrijednosti dionice društva koje se dijelilo prije podjele, a u konkretnom društvu nominalna vrijednost njegove dionice rezultat je veličine temeljnog kapitala i ukupnog broja dionica.

17. svibanj 2024 10:34