Poslovna scena
StoryEditor

Švicarski Adecco uvećao neto dobit za 22 posto u drugom tromjesečju

11. Kolovoz 2015.

Švicarska tvrtka za posredovanje u zapošljavanju Adecco izvijestila je u utorak da joj je neto dobit poskočila u drugom tromjesečju zahvaljujući nastavljenom rastu europskog gospodarstva.

Neto dobit uvećana je 22 posto, na 177 milijuna eura. Nešto je ipak niža no što su analitičari očekivali, prognoziravši 182 milijuna eura. Prihodi su porasli za neočekivano visokih 12 posto, na 5,58 milijardi eura, uz stopu organskog rasta od četiri posto.

Prihodi u Francuskoj i Njemačkoj ponovno su krenuli uzlaznom putanjom, a u zemljama Beneluksa i u Italiji njihov je rast ubrzao. Na Pirinejskom poluotoku i u istočnoj Europi Adecco je zabilježilo dvoznamenkaste stope rasta.

- Ustrajemo u dostizanju zacrtane EBITA marže više od 5,5 posto u 2015., što će ovisiti o ubrzanju rasta prihoda u drugoj polovici godine. S obzirom na trendove u našem poslovanju i trenutne gospodarske izglede, te uz podršku lakše komparativne baze, i dalje očekujemo takav rast, rekao je izvršni direktor Patrick De Maeseneire.

Marža na dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITA) bez jednokratnih stavki porasla je u tromjesečju za 0,3 postotnog boda u odnosu na isto razdoblje lani, na 4,9 posto.

Konkurent Randstad izvijestio je prošlog mjeseca o boljim od očekivanja prihodima i dobiti u drugom tromjesečju, istaknuvši da su europski poslodavci počeli zapošljavati radnike i da rast ubrzava unatoč zabrinutosti u vezi s Grčkom i Ukrajinom.

29. travanj 2024 07:28