Poslovna scena
StoryEditor

Tedeschi: Što jedem i s kim se družim je moja stvar

21. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Mislim da nema smisla izvlačiti zaključke o mojoj političkoj opredjeljenosti na temelju toga s kim se sastajem – rekao je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi koji je gostovao na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Rekao je kako je to s kim se druži, gdje jede i što jede njegova stvar i da se nema potrebe pravdati. U razgovoru s Tomom Ricovom, direktorom Festivala koji se održava u staroj Adrisovoj tvornici do 23. rujna, pričao je o poduzetništvu, obrazovanju te svojoj ljubavi prema glazbi i sportu, a dotakli su se i politike. - Sve što radim radim strastveno. Ne znam i ne želim raditi stvari, ako nema strasti – rekao je. Pojasnio je kako je prema drugima liberalan, a prema sebi konzervativan te kako potiče različitost u svojoj kompaniji i nije zainteresiran zapošljavati svoje kopije. Naglasio je kako nije nikad bio politički angažiran, a iako su ga zvale sve političke stranke nije član niti jedne.

- Jasno sam govorio o potezima ove, a i prošle vlade. Ne može se šutjeti, mora se djelovati. Ne vidim puno razlike između ove i prošle vlade u smislu ljevice i desnice. I dalje se bavimo Drugim svjetskim ratom. Više nego ikad regiji treba konsenzus- dodao je. Govoreći o politici i stanju u regiji poslužio se stihovima pjesme Tesla, benda Letu štuke: ‘Svi na ulice, dižimo guzice, jer svijet je u nama, a ne u kulama. Svi na ulice, nek‘ padnu ubice, spalimo zastave sve, mašimo ćunama – rekao je Tedeschi dodavši kako nas ‘puno mahanja očekuje‘. Smatra kako su pojedinačna tržišta u regiji mala, no kako je ponašanje potrošača slično te da je nužna razmjena kulturnih iskustava, poslova, informacija izvan granica. Iako se Hard Talk održavao u dupkom punoj dvorani, publika nije bila zainteresirana za pitanja, izuzev account menadžerice iz Sarajeva koju je zanimalo zašto je Tedeschi tako savršen. - Emil Tedeschi nije savršen. I ja sam napravio puno pogrešaka. Niti sam savršen, niti nešto glumim. Ne ulazim u sterotip poslovnog čovjeka u regiji. O greškama razgovaramo unutar kompanije, pa i kroz medije. Neki drugi nisu tako otvoreni prema medijima i ne bi sjeli u ovu fotelju. Izbjegavaju javne nastupe- rekao je Tedeschi.

25. travanj 2024 15:15