Poslovna scena
StoryEditor

Tele2 ipak ograničio novu Revoluciju

10. Listopad 2012.

Mobilni operater Tele2 predstavio je novi plan tarife Revolucija. Tele2 pretplatnicima sada nudi 1500 minuta poziva prema drugim mrežama, neograničene pozive unutar Tele2 mreže, neograničen broj SMS poruka prema svim mrežama i 500 MB internetskog prometa za 150 kuna mjesečno.

Razlika u odnosu na prvobitnu tarifu Revolucija, koja je prvo pompozno najavljena kao ‘potpuno neograničena‘ da bi se kasnije ispostavilo da postoji limit, sada je ograničena na 1500 minuta razgovora prema svim ostalim mrežama u Hrvatskoj. Pozivi unutar Tele2 mreže su neograničeni, kao i SMS poruke prema svim mrežama, dok je podatkovni promet ograničen na 500 MB. I dalje nema ugovorne obveze i naknade za uspostavu poziva.

U Tele2 kažu da ova ponuda udovoljava potrebama i zahtjevnijih korisnika, s obzirom da čak 95 posto korisnika prvobitne tarife Revolucija nikada nije ostvario promet veći od 1500 minuta prema ostalim mrežama u Hrvatskoj. Ostvari li korisnik više od 1500 minuta prometa, svaku dodatnu minutu plaćat će 0,49 kuna, a dodatni podatkovni promet 2,5 kuna po MB. Tele2 je sada, rekla je voditeljica odjela za razvoj proizvoda Ana Zrno, u potpunosti uklonio Načelo pravednosti korištenja te usluge. Upravo je to načelo u prvoj Revoluciji bilo kamen smutnje koji je Tele2 koštao ugleda jer ograničavalo pozive prema drugim mrežama na najviše 5000 minuta i najviše 3000 SMS-a, iako su u Tele2 tvrdili da njihova navodno potpuno neograničena ponuda ‘nema kvake.

- Zadovoljni smo što danas možemo najaviti kako se Revolucija nastavlja. Poslušali smo naše korisnike i nastavljamo sa nastojanjima kako bismo korisnicima pružili najviše za uloženi novac. Zahvaljujući našim švedskim korijenima i vrijednostima prema kojima poslujemo, možemo korisnicima pružiti mogućnost za uštedu i zbog toga što štede koristeći naše usluge, korisnici mogu uložiti novac u investicije koje su im najbitnije. Mi smo poput Ikee, samo u telekomunikacijama - rekla je Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska, kojoj je ovo bila prva konferencija za novinare u otkako je preuzela čelno mjesto. Holmberg je najavila da je jedan od ciljeva veći fokus na poslovne korisnike.

Novi uvjeti ne vrijede za korisnike koji imaju ugovor za ‘staru‘ Revoluciju i neće biti migracije korisnika jer, kako je rečeno, ‘što je potpisano je potpisano‘. Osim tarife Revolucija, Tele2 je danas predstavio i novi tarifni, još transparentniji portfolio namijenjen pretplatnicima. Pretplatnici sada mogu birati između tri tarife – Tarife 25, Tarife 75 i Revolucije, a ponuda je skrojena tako da odgovara različitim komunikacijskim potrebama.Tako Tarifa 25, za 25 kuna mjesečno nudi pozive prema svim mrežama u Hrvatskoj za 0,49 kuna te 250 MB internetskog prometa. Tarifa 75 za 75 kuna mjesečno pretplatnicima nudi 250 besplatnih minuta prema svim mrežama u Hrvatskoj, 250 besplatnih sms poruka te 250 MB. Naknada za uspostavu poziva ne naplaćuje se u nijednoj tarifi.

Revolucija je nadopunjena i ponudom mobilnih uređaja. Smartphone Sony Xperia™ P (LT22) svim korisnicima koji odaberu Revoluciju bit će uz tarifu dostupan za 195 kuna te dodatnih 100 kuna mjesečno na 24 mjeseca u postpadi ponudi. Drugi mobitel u promotivnoj ponudi, Samsung Galaxy Ace (S5830ve) korisnicima je dostupan već od 1 kn te daljnjih 50 kuna mjesečno na 24 mjeseca. Oba su telefona dostupna uz Opciju Uređaj, koja korisnicima omogućuje otplatu u mjesečnim obrocima na svojem Tele2 računu.

30. travanj 2024 22:24