Poslovna scena
StoryEditor

Tko se nalazi među 200 najmoćnijih stranaca hrvatskog biznisa?

05. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Stranci u hrvatskom biznisu iznimno su dragocjeni jer donose iskustvo iz svojih zemalja i tako obogaćuju poslovnu klimu. Liderova redakcija među dvjesto stranaca koji upravljaju najvećim kompanijskim portfeljima u Hrvatskoj izabrala je desetoricu najmoćnijih. Među njih u zadnji je čas upao novi šef RBA, koji je stupio na dužnost upravo ovog utorka.

Kad bismo poslovnoj zajednici postavili pitanje tko je najmoćniji stranac u Hrvatskoj, uvjereni smo da bi svi (ili bar većina) odgovorila Mađar. I odgovor bi bio točan da je pitanje postavljeno sada ili prije dvije godine.

Nema tu velikih iznenađenja. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine s upravljačkom moći od 26,4 milijarde kuna, najmoćniji je stranac u hrvatskom biznisu. To je ponovno pokazala lista 200 najmoćnijih stranih menadžera u Hrvatskoj prema upravljačkoj moć (direktora, predsjednika i članova uprave te nadzornika) nastala u suradnji Bisnodea i Lidera.

Prvih deset mjesta na listi možete pogledati u FOTOGALERIJI.

>>>Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Lidera. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti na iPadu skinite OVDJE. Tiskano izdanje možete kupiti na prodajnim mjestima koja možete pronaći OVDJE.

26. travanj 2024 07:34