Poslovna scena
StoryEditor

Tokić d.o.o. - Vodeći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj

11. Listopad 2014.

U gotovo 25 godina postojanja tvrtka Tokić d.o.o. prošla je put od male poslovnice autodijelova sa skladištem u garaži i uredom u obiteljskoj kući do lidera na hrvatskom i susjednim tržištima.

Danas u ponudi ima više od 135 brendova najvećih svjetskih proizvođača autodijelova za sva osobna i laka teretna vozila i 140.000 različitih proizvoda iz različitih grupa poput motora, ovjesa, kvačila, karoserija ili autokozmetike. S franšiznim partnerima najveći je prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj, u kojoj je, zajedno s Bosnom i Hercegovinom, stvorena mreža od 100 poslovnica. U svim poslovnicama potrošačima je omogućena široka raspoloživost proizvoda. Tvrtka s 244 zaposlena najveća pažnja, osim kvaliteti i povoljnim cijenama, posvećuje se upravo raspoloživosti robe kupcima odmah na zahtjev. Svi dobavljači Tokić d.o.o. zadovoljavaju najviše međunarodne standarde kvalitete i sigurnosti, poput ISO 9000, ISO 14000, ISO/ TS 16949 te certiikate BER, koji potvrđuju da su zamjenski ugradbeni dijelovi istovjetne kvalitete i karakteristika kao originali. Većina njihovih dobavljača proizvodi automobilske dijelove za prvu ugradnju.

Suradnja s ATR-om Kao vodeća tvrtka u toj djelatnosti Tokić d.o.o. polaže mnogo pozornosti na kvalitetu u održavanju ispravnosti vozila kako bi se uvećala i sigurnost vozača te zadovoljile sve potrebe auto-mehaničarskih radionica i vlasnika automobila pri popravku ili redovitom održavanja vozila. Prošle godine ostvarili su promet veći od 294 milijuna kuna, što je 15 posto više nego u 2012. Dugoročno su, osim potvrde vodeće pozicije u regiji, orijentirani i na izvoz na tržišta Zapadne Europe. Uspješnom poslovanju doprinijela je suradnja s vodećim europskim pružateljima usluga prodaje autodijelova Auto-Teile-Ringom GmbH (ATR) te pokretanje Auco Check Centera (ACC).

Dioničar svjetske grupacije Prihodi su prošle godine za ATR, koji ima 35.355 zaposlenih i 2977 poslovnica, iznosili 8,4 milijarde eura, a preko ATR International AG-a širi se na svjetsko tržište. Nakon trogodišnjega kontinuiranog praćenja poslovanja, 2008. godine ATR International AG odabrao je Tokić d.o.o. za jedinoga hrvatskog dioničara i partnera, što omogućuje stalan rast tvrtke i širenje ponude proizvoda preko vrhunskih dobavljača. ACC je ATR-ov brend i simbol kvalitetno opremljenih i stručnih servisnih radionica koje zadovoljavaju visokim standardima u struci. Servisi ACC imaju svu potrebnu opremu, moderne dijagnostičke i servisne uređaje, logistiku, educirano osoblje i stručnost za složene popravke. U Hrvatskoj je prava za razvijanje ACC-a dobila upravo tvrtka Tokić te je u planu širenje na BiH i Srbiju. Početkom godine otvoren je i Tokić edukacijski centar (TEC), namijenjen specijaliziranom educiranju automehaničara i autoelektričara prema uzoru na slične centre na Zapadu. Riječ je o prvom takvom centru u Hrvatskoj, koji, uz teorijski dio, za praksu osigurava uvjete prave automehaničarske radionice. Tokić je, uvidjevši prostor na tržištu u svakodnevnoj suradnji s automehaničarima, osnovao i vlastite robne marke. Hector je robna marka visoko- kvalitetne opreme alata i servisne opreme namijenjena za opremanje automehaničarskih radionica i servisa brojnim profesionalnim alatom te dijagnostičkom, servisnom i garažnom opremom. U Hectorovoj ponudi tako su stupne i škaraste dizalice, uljarska te vulkanizerska oprema, poput montirki i balansirki. Tokić ima i robnu marku TQ (Tokić Quality), za automobilske dijelove, kako bi kupcima mogli pružiti što bolju kvalitetu u kategoriji proizvoda s povoljnim cijenama.

Društveno odgovorno poslovanje Već nekoliko godina tvrtka Tokić stipendira po 20 učenika i studenata, pomaže humanitarnim udrugama i potrebitim osobama te sponzorira brojne uspješne sportske klubove. Posebno se pazi na stalno educiranje zaposlenika, kojima se omogućuje profesionalno i osobno usavršavanje. Godine 2010. osnovanjei Tokić Racing Team, koji je danas najveća hrvatska automobilistička momčad, s ostvarenim zapaženim rezultatima u regiji. S 11 automobila natječu se u svim važnijim disciplinama, a sponzoriraju i najvažnije relije i utrke ubrzanja u Hrvatskoj. U Tokić Racing Teamu četiri su prvaka i tri doprvaka Hrvatske, više vlasnika rekorda staza, brzinskih rekorda diljem Hrvatske i susjednih zemalja u raznim auto-moto disciplinama, a odnedavno i najbrži automobil u Hrvatskoj i okolici te jedini ST automobil u Hrvatskoj.

Veliki podaci

U 2014. proširena je mreža novim poslovnicama u Varaždinu, Đakovu, Drnišu, Virovitici Novskoj, Dubrovniku i Ogulinu. Planirano je dodatno širenje mreže na najmanje tri do četiri nova grada u Hrvatskoj kako bi kupcima bili još dostupniji. Ove godine uspostavljena je suradnja s nekoliko novih dobavljača. Tvrtka kontinuirano raste i ostvarenu dobit investira u daljnji rast i širenje.

Uprava • Ilija Tokić,direktor/CEO

• Stojan Tokić,direktor/CEO

Poslovanje vrijedno isticanja

Samo iz vlastite robne marke autodijelova TQ Tokić kupcima može ponuditi približno 3700 artikala, od dijelova karoserije preko dijelova ovjesa i motora do specijalnih tekućina.

Tokić edukacijski centar (TEC) pruža stručnu nadogradnju znanja iz automobilske industrije, usvajanje novih znanja i profesionalnosti, čime Tokić trajno ulaže u sigurnost u prometu.

Auto Check Center servisi (ACC servisi) uz redovne autoservise obavavljaju servis klima uređaja, osiguravaju vulkanizerske usluge, elektroničke radove te popravak laka i karoserije.

Prednost suradnje s Tokić Racing Teamom prepoznali su i dobavljači poput Schaefflera, Sonaxa, Yokohame i Sachsa, a krug strateških partnera neprestano se širi.

Zaštita okoliša manifestira se u osiguravanju odlaganja otpada i štetnih tvari nakon popravka vozila za sve automehaničare i klijente koji surađuju s Tokićem.

Sjedište

UpravaSlavonska avenija 310000 Zagreb

TELEFON/PHONE:+385 1 303 39 99TELEFAKS/FAX:+385 1 303 39 32

E-ADRESA/E-MAIL:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.tokic.hr

Dodatne informacije/ additional information•    www.TECcentar.hr•    www.fb.com/TokicAutodijelovi•    www.facebook.com/TECcentar•    www.facebook.com/TokicRacing•    www.facebook.com/ACCservisi

27. travanj 2024 08:24