Poslovna scena
StoryEditor

Tome Antičić još četiri godine na čelu Instituta Ruđer Bošković

21. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković izabralo je dr. sc. Tomu Antičića za ravnatelja Instituta na novo mandatno razdoblje od četiri godine, priopćeno je u utorak s IRB-a. Za mjesto ravnatelja IRB-a javila su se četvorica kandidata koji su 14. lipnja na zajedničkoj sjednici Znanstvenog i Upravnog vijeća Instituta te Natječajnog odbora predstavili svoje programe.

Razmotrivši mišljenja Natječajnog odbora i Znanstvenog vijeća, Upravno vijeće Instituta imenovalo je Antičića ravnateljem IRB-a na novo mandatno razdoblje od 2016. do 2020. godine na sjednici održanoj 17. lipnja, izvijestili su s IRB-a.

Tome Antičić je dužnost ravnatelja Instituta prvi put preuzeo 2012. godine te je u četverogodišnjem mandatu uveo niz mjera usmjerenih na jačanje izvrsnosti kako bi se na IRB-u uspostavili uvjeti kakvi prevladavaju u najboljim zapadnim znanstvenim institucijama. To su, između ostalog, novi Statut, novi ustroj IRB-a, pravilnik o napredovanju kojim se vrednuju projekti, patenti i suradnja s gospodarstvom, pravilnici o upravljanju prostorom i opremom kao i detaljna i opsežna evaluacija i restrukturiranje laboratorija s ciljem poticanja onih najboljih, ističe se u priopćenju.

Pod ravnanjem Tome Atičića, podsjećaju s IRB-a, znanstvenici toga Instituta povukli su rekordnih 13 milijuna eura iz fondova EU, a samo je iz programa OBZOR 2020 kroz 11 projekata ostvareno gotovo sedam milijuna eura. Time se IRB svrstao na zavidno vodeće mjesto među znanstveno-akademskim institucijama u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz ovog programa, te potvrdio status strateškog partnera Vlade RH, dodaje se u priopćenju.

25. travanj 2024 18:39