Poslovna scena
StoryEditor

Trillenium Hrvoja Prpića dobitnik je nagrade za najbolji startup

21. Rujan 2015.

Trillenium Hrvoja Prpića dobitnik je nagrade za najbolji startup koji ulazi u srednjeeuropsko natjecanje Central European Startup Awards.

To je objavljeno javnosti u finalu CESA natjecanja održanom danas u dvorištu Zagrebačke škole ekonomije i menagementa, a u kojem se natjecalo 35 hrvatskih startup tvrtki i osoba.

Osim spomenute nagrade pobjednici su proglašeni u još šest kategorija. Startup Oradian dobio je nagradu za najbolji Fintech startup, Vitastiq osnivača Deana Vranića za nabolji user expericence startup, Mia Biberović dobitnica je nagrade za najutjecajniju ženu, Step Ri Borisa Goluba za najbolji ’coworking place’, a E-glas osnivača Miroslava Vrankića pobjednik je u čak dvije kategorije; one za najbolju cloud/data aplikaciju, te za najviše društveno angažiran startup.

Projekt je iniciran po uzoru na Nordic Startup Awards, a pobjednike je izabrao žiri sastavljen od 15 nacionalnih veleposlanika projekata. Navedenih 7 hrvatskih pobjednika i pobjednica izravno ulaze u nominacije za najbolje srednje europske startupove i istaknute osobe ekosustave

Natjecanje je prvi puta održano prošle godine te je u njemu sudjelovalo 8 zemalja regije. Ove godine je proširen na 10 zemalja među kojima je po prvi puta i Hrvatska, te one sada čine ’ekosustav’ u kojem djeluje preko 4000 startupova.

16. travanj 2024 12:08