Poslovna scena
StoryEditor

Tvrtka Comping započela suradnju s Metronetom

12. Ožujak 2014.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Zagrebačka tvrtka Comping, koja je na nedavno održanom godišnjem susretu IBM-ovih poslovnih partnera osvojila prestižnu titulu ‘Newcomer of the year 2013.’ u segmentu softverskih rješenja, i njenih 70 IT stručnjaka probili su se u moru konkurencije i potpisali ugovor o implementaciji rješenja za upravljanje poslovnim procesima IBM BPM u Metronetu, javljaju iz te tvrtke koja nudi profesionalne informatičke usluge i rješenja za male, srednje i velike tvrtke.

Već nakon prve faze implementacije, kažu u Compingu, ova će se rješenja koristiti za procese vezane uz dnevno operativne aktivnosti u odjelima za priključenje korisnika na Metronetovu mrežu, poslovne procese vezane uz aktivaciju novih usluga, deaktivaciju i izmjene postojećih usluga. U narednim fazama implementacije ovog rješenja planira se njegova provedba i kroz sva ostala područja poslovanja, kao što su upravljanje ljudskim potencijalima, služba nabave i sl. Krajnji pak je cilj projekta unaprjeđenje poslovanja kontinuiranim povećanjem učinkovitosti i smanjenjem troškova poslovanja, brže i djelotvornije dovođenje novih i inovativnih proizvoda i usluga na tržište.Zahvaljujući ovom rješenju, ističu u Compingu, Metronet će maksimizirati učinkovitost svojih procesa, njihovu korisnost te će zadržati tržišni udio.

- Na ovome će projektu zajednički raditi stručnjaci Metroneta i  Compinga. Ovakvim povezivanjem omogućavamo svim sudionicima na projektu maksimalnu koncentraciju na elemente poslovanja u kojima su konkurentni - izjavio je Vladimir Prša, menadžer za razvoj poslovanja iz Compinga te dodao da sinergijski efekti suradnje proizlaze iz dobro usklađenih znanja iz individualnih područja djelovanja.

Zdenko Vrdoljak, Metronetov član Uprave za tehniku ističe da za Metronet uvođenje ovakvog sustava predstavlja konsolidaciju svih poslovnih procesa na jednoj platformi što će povećati efikasnost provedbe postojećih procesa, time dodatno podižući razinu izvrsnosti u pružanju postojećih i novih servisa poslovnim korisnicima.Trošak implementacije sustava spada u poslovnu tajnu, no Vrdoljak napominje da se povrat investicije očekuje već u prvoj godini produkcije kroz uštedu u vremenu potrebnom za provedbu postojećih i implementaciju novih procesa u tvrtki te uštedu na održavanju postojećeg sustava za BPM.

30. travanj 2024 04:43