Poslovna scena
StoryEditor

U novom broju Lidera: Gdje se otvara mogućnost vašoj tvrtki da povuče novac EU za razvoj

07. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Interes poduzetnika i institucija za natječaje vezane uz upravo donesenu Strategiju pametne specijalizacije prilično je velik. Za povlačenje 665 milijuna eura, koliko EU omogućava do 2020. za istraživanja i inovacije posebno se javljaju velike kompanije u pet prioritetnih područja.

Iako se u Hrvatskoj uvijek deklarativno isticala važnost tehnološkog napretka istraživanja, razvoja i inovacija, a u taj se vlak sada uključio i premijer Tihomir Orešković, kada se podvuče crta, uz časne iznimke, uvijek bi se sve svelo na par primjera. Opširnije o ovoj temi možete čitati u novom broju Lidera.

Pišemo i o dolasku Agrokorova online malla Abrakadabra koji je uzbunio dosadašnje lidere – eKupi, Mondo.hr, Emmezetu...  Logistika i dostava jaki su aduti novog igrača koji će probuditi cijelo tržište, a sada je samo pitanje tko će od konkurenata zajahati novi val, a tko će potonuti.

U novom broju možete čitati i o Alas Infu iz Lekenika, tvrtki koja se bavi proizvodnjom specijalnih alata i dijelova za automobile, danas ima godišnji prihod od šest milijuna kuna, radi za diva svjetske automobilske industrije Mercedes, te zapošljava 28 ljudi.

Razgovarali smo i sa Domagojem Đukecom, glavnim dizajnerom BMW-a, koji tvrdi kako će digitalizacija omogućiti vozačima da se ne fokusiraju samo na vožnju.

U bloku iz svijeta donosimo štivo o najnovijoj svjetskoj aferi otkrivanja ‘Panamskih dokumenata, te kako je akvizicija kojom je  Tata Steel kupio britansku čeličanu Corus opterećena golemim kreditima, te dokrajčena jeftinim kineskim čelikom, a u pitanju je čak 40.000 radnih mjesta.

Donosimo i detalja izvještaj s četvrtog Susreta guvernera regije u Rovinju gdje je Lider okupio predstavnike glavnih financijskih institucija.

U novom broju možete pronaći i poseban prilog MaGos koji obuhvaća mikro, malo i srednje gospodarstvo.

20. travanj 2024 09:27