Poslovna scena
StoryEditor

U proizvodnju sklopki uloženo milijun eura

25. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

U Elektro-Kontaktu s radom su počele dvije nove linije za proizvodnju sklopki čime je, priopćili su iz kompanije, zaokružena proizvodnja sklopki, a Elektro-Kontakt je postao svjetski centar za proizvodnju sklopki koncerna E.G.O., grupacije koje drži više od 80 posto europskog tržišta proizvodnje komponenti.

Proizvodnja je u Hrvatsku preseljena iz Njemačke, a investicija otvara i 20 novih radnih mjesta u Elektro-Kontaktu.- U Zagrebu će se godišnje proizvoditi 15 milijuna komada sklopki, što predstavlja dnevnu proizvodnju od 65.000 komada. Sklopke proizvedene u Hrvatskoj izvoze se u sve zemlje svijeta - kažu u Elektro-kontaktu.

E.G.O. grupacija je 2010. godine preselila dio proizvodnje sklopki iz Švicarske u Hrvatsku.- U navedenu proizvodnju sklopki tijekom 2012. i 2013. investirano je ukupno milijun eura. Sredinom godine u našim pogonima započet će proizvodnja svih metalnih dijelova za sklopke, čime se u Elektro-Kontaktu zaokružio cijeli proces proizvodnje sklopki, od sirovine do gotovog proizvoda, što je dodatno ojačalo poziciju Elektrokontakta kako unutar koncerna E.G.O. tako i na cjelokupnom svjetskom tržištu - rekao je Domagoj Matasić, član Uprave Elektro-Kontakta.

Elektro-Kontakt u Hrvatskoj zapošljava 1.000 radnika, a od 62 milijuna eura ukupnih prihoda preko 90 posto ostvaruje izvozom.

14. svibanj 2024 11:14