Poslovna scena
StoryEditor

Uprava i sindikati Kaštelanskih staklenika postigli dogovor

09. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Nakon više od mjesec dana štrajka, sindikat i uprava Kaštelanskih staklenika su se dogovorili pa je uprava povukla tužbu koju je 2. srpnja podnijela protiv sindikalne podružnice zbog štete na nasadima, a sindikati su pristali da štrajk bude u mirovanju do 12. kolovoza, s tim da bi 130 radnika trebalo dobiti tri minimalne bruto plaće.

Na splitskome Županijskome sudu sudac Miho Mratović priopćio je sindikalnom povjereniku PPDIV-a za Dalmaciju Ivici Blaževiću da je tužba povučena i da je zaključio predmet, piše Slobodnadalmacija.hr.

- Tužba je povučena zato što je štrajkaški odbor u petak na sastanku s radničkim vijećem te sa savjetnicom ministra poljoprivrede i zamjenikom ravnatelja Audia Mirkom Volarevićem potpisao sporazum o stavljanju štrajka u stanje mirovanja do 13. kolovoza, a do tada bi radnici primali minimalnu bruto plaću kao da rade iako bi bili kod kuće. Na ovotjednoj sjednici vlada bi 13. srpnja trebala odrediti isplatu triju plaća koje će najvjerojatnije krajem tjedna biti na njihovim tekućim računima, rekao je Blažević, dodajući da se vrijeme koje budu proveli kod kuće neće računati kao godišnji odmor.Radnici Kaštelanskih staklenika nisu primili sedam plaća. Dodao je kako bi volio da su s upravom išli u spor jer je tužba, po njegovu mišljenju, bez osnove.

- Mi smo se na sastanku dogovorili o određenim stvarima, a onda nas je uprava sutradan tužila, i to za navodnu štetu koja je nastala prije mjesec dana", rekao je Blažević ispred sudske zgrade. Tužba u kojoj je uprava tužila radnike zbog nezakonitog štrajka bila je prva takve vrste na splitskome sudu.

Predsjednik uprave Kaštelanskih staklenika Jadran Penga rekao je na konferenciji za novinare da su u petak postigli vrlo kvalitetan sporazum koji određuje mirniju i bolju budućnost te tvrtke.

- Nakon što se 13. kolovoza svi vrate na posao, sve ćemo resurse usmjeriti u kampanju salate. Osigurali smo sva sredstva i očekujemo da ćemo posaditi 11,5 hektara te dobiti oko 400.000 kilograma salate. Zarada bi se mogla kretati oko tri ili četiri milijuna kuna, rekao je Penga.

17. svibanj 2024 15:45