Poslovna scena
StoryEditor

Uzajamno davanje PBZ-a i Društva distrofičara

15. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Privredna banka Zagreb je Društvu distrofičara Zagreb donirala novi Ford Transit, posebno prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom vrijedan 314 tisuća kuna.

Svečano uručenje donacije održano je danas u prostorijama Doma zdravlja Kruge gdje osobe s distrofijom obavljaju terapije. Marica Mirić, predsjednica Društva distrofičara Zagreb istaknula je kako će ova donacija značajno doprinijeti kvaliteti rada Društva i unapređenju kvalitete života osoba oboljelih od mišićne distrofije. Također je rekla kako je misija Društva distrofičara Zagreb pružanje potpore 314 članova koliko ih ima u gradu Zagrebu u Zagrebačkoj županiji. Ovo posebno prilagođeno vozilo pruža mogućnost usluga prijevoza osoba s invaliditetom bez otežanih presjedanja i izazivanja bolova zbog grčenja mišića. Branko Bizjak, član Društva distrofičara rekao je kako ovakve donacije pomažu osobama s invaliditetom u boljoj i bržoj integraciji u društvene procese.

Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, istaknuo je važnost cjelogodišnje rehabilitacije za ovu vrstu invaliditeta te je upozorio na nedostatk sredstva za kvalitetno provođenje terapija i odlaske na more koji djeluju veoma blagotvorno na opće stanje osoba s distrofijom.

Božo Prka, predsjednik uprave PBZ-a, rekao je kako je ovo početak dugotrajnog partnerstva. – Ne bih ovo nazvao donacijom već uzajamnim davanjem. Mogli bi napraviti prodajnu izložbu umjetnina koje stvaraju članovi Društva distrofičara, u PBZ-u, te tako proizvesti sustav koji sam sebe održava – rekao je Prka.

Zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević rekla je kako svi segmenti društva moraju biti uključeni u rješavanje problema ljudi oko nas. Najavila je kako će ovih dana devet udruga osoba s invaliditetom dobiti 100 tisuća kuna od grada Zagreba. Vukičević je naglasila kako se nada da će donacija PBZ-a potaknuti i druge kompanije u Hrvatskoj da se odluče na pomaganje ljudima kojima je to potrebno.

29. travanj 2024 06:26