Poslovna scena
StoryEditor

Vaba banka dobila suglasnost za video identifikaciju klijenata na njemačkom tržištu

14. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Nakon što je u listopadu prošle godine Vaba banka kao prva hrvatska banka započela s poslovanjem na njemačkom tržištu od nadležnih službi Ministarstva financija pribavila je i pozitivno mišljenje za prikupljanje depozita od klijenata iz inozemstva putem video identifikacije na njemačkom tržištu, priopćili su danas iz te banke.

Vaba d.d. banka Varaždin tako će od sada pružati mogućnost deponiranja viška sredstava klijentima iz Njemačke putem jednostavne video identifikacije u realnom vremenu, što znatno olakšava i ubrzava cijeli postupak uz potrebne mjere sigurnosti, a čiju je kvalitetu potvrdilo i mišljenje nadležnih regulatornih institucija Republike Hrvatske.

Sve što je potrebno za ovu transakciju jest imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu, PC ili lap top s kamerom, odnosno smartphone ili tablet sa snimljenom aplikacijom IDnow Online-Ident. Cijeli proces traje samo oko pet minuta, a odobren je u Njemačkoj od strane njemačke agencije za financijski nadzor, BaFin-a.

Cilj video identifikacije je u potpunosti utvrditi identitet klijenata banke te osigurati maksimalnu sigurnost, bez dodatnih uređaja i procedura, jednostavno i brzo. Šifriranim video razgovorom IDnow provjerava identitet klijenta, a na temelju identifikacijskog dokumenta klijenta.

18. travanj 2024 18:01