Poslovna scena
StoryEditor

Vlasnik šibenskog TLM-a očekuje rast prihoda od milijardu eura

16. Lipanj 2016.

Slovenski proizvođač aluminija Impol, koji je u travnju preko svoje hrvatske tvrtke Impol-TLM d.o.o. obnovio proizvodnju u nekadašnjoj šibenskoj Tvornici lakih metala (TLM), ove godine planira znatno veće prihode nego lani, a dugoročni je cilj prihod od milijardu eura.

- Ove je godine naš cilj dosegnuti čisti prihod od prodaje od 606 milijuna eura i čistu dobit od 19 milijuna, kazao je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" direktor Impola Jernej Čokl.

Proizvodnju aluminija u Šibeniku Impol je obnovio u travnju ove godine, ali se zbog nedavnog požara u valjaonici nastavlja smanjenim opsegom. No, u Impolu predviđaju da će sanacija skoro biti završena, a proizvodnja početi rasti do prije planirane razine.

Impol preuzeo TLM i najavio proizvodnju za dva mjeseca

- Naše najvažnije izvozno tržište je Europa, posebno Njemačka, a uz povećanje broja zaposlenih u Šibeniku, planiramo i nova radna mjesta u Sloveniji radi boljeg korporativnog upravljanja na razini cijele grupe Impol koja ima proizvodnju u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj, kazao je Čokl.

Impol trentno zapošljava 2.140 ljudi, od čega 1.160 u Sloveniji, a ostale u inozemstvu. Idućih godina proizvodnju i zaposlenost namjerava povećavati ubrzanim tempom, s ciljem da dugoročno prihode poveća na jednu milijardu eura.

19. travanj 2024 15:50