Poslovna scena
StoryEditor

Vrkić podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora Uljare Čepin

13. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Ivica Vrkić podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora IPK Tvornice ulja Čepin. Takvu svoju odluku potvrdio je Glasu Slavonije sam Vrkić, no o razlozima za nju nije želio reći ništa.

U pismenom obliku ostavku je primio Zvonko Erak, predsjednik Nadzornog odbora Uljare. Jučer je održana sjednica NO-a, na kojoj je zaključena kako će se s tim u svezi zakazati nova sjednica NO-a Tvornice ulja Čepin za sredinu idućeg tjedna, kada će se o tome voditi rasprava te donijeti nove potrebne odluke, piše Glas Slavonije.

Odlukom Nadzornog odbora IPK Tvornice ulja Čepin, Vrkić je direktorom te velike tvrtke s mnogo teškoća u poslovanju i nagomilanim gubicima, imenovan 15. ožujka ove godine. On je tom prilikom izjavio da tu funkciju ‘ne prihvaća s namjerom da čepinsku uljaru odvede u stečaj, nego zato što vjeruje kako se uz pomoć sinergije radnika, države i banke ona može izvući iz problema te da je pred njom dobra budućnost‘. Pritom je istaknuo da će osnovni zadatak njega i uprave na čijem je čelu biti zadatak što prije podići proizvodne kapacitete IPK Tvornice ulja na višu razinu, osigurati tekuće poslovanje tvornice, vratiti brand Čepinsko ulje te u što kraćem roku doći do strateškog partnera kako bi se tvrtka što prije postavila na zdrave temelje.

04. svibanj 2024 05:58