Poslovna scena
StoryEditor

Weber Escal će ove godine isporučiti preko 17 milijuna poštanskih pošiljaka

09. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Weber Escal d.o.o., dio grupacije Austrijske pošte, vodeći je alternativni poštanski operater te tržišni lider u distribuciji neadresiranih promotivnih materijala – letaka s preko 70% tržišnog udjela u Hrvatskoj.

Na jučer održanom druženju s poslovnim partnerima i medijima u Muzeju Mimara u Zagrebu generalni direktor tvrtke Weber Escal d.o.o. Igor Velimirović između ostalog je istaknuo kako je i ove godine Weber Escal zadržao dugogodišnju poziciju tržišnog lidera u distribuciji letaka. Također je rekao kako će do kraja ove godine Weber Escal isporučiti preko 17 milijuna poštanskih pošiljaka te ostvariti rast u volumenu od preko 70% u odnosu na godinu ranije, što je svakako rezultat i preslagivanja na poštanskom tržištu u Hrvatskoj. Naglasio je da je i dalje fokus na kvaliteti usluga te najavio daljnja ulaganja u povećanje broja zaposlenih, modernizaciju opreme i voznog parka.

Uz Igora Velimirovića prisutnima su se obratili i Wolfgang Einer, stariji potpredsjednik za CEE Mail Austrijske pošte, zatim Boris Brković, generalni direktor Overseas Expressa - sestrinske tvrtke Weber Escala koja je tržišni lider u paketnoj distribuciji, te Tanja Plankl u ime austrijske tvrtke Feibra koja je također dio Austrijske pošte.

Tvrtka Weber Escal osnovana je 1994. godine i tada je pružala samo usluge neadresirane distribucije (leci, brošure, katalozi). Nakon preuzimanja od strane Austrijske pošte 2007. godine Weber Escal snažno širi svoje poslovanje nakon čega slijedi nagli rast u volumenu i prihodima. Godine 2008. Austrijska pošta počinje graditi veliki logistički centar (5.500 m2) u Hrvatskom Leskovcu u kojem su, po završetku radova 2009. godine, smješteni Weber Escal i njegova sestrinska tvrtka Overseas Express. Weber Escal je danas tržišni lider u RH u distribuciji letaka s preko 70% tržišnog udjela.

Zahvaljujući liberalizaciji poštanskog tržišta 2013. godine Weber Escal počinje s distribucijom adresiranih poštanskih pošiljaka te ove godine preuzima poziciju prvog alternativnog poštanskog operatera.

Ovakvi rezultati posljedica su značajnih investicija u unapređenje poslovanja. U posljednje tri godine u razvoj poslovanja uloženo je 640 tisuća EUR-a. Weber Escal ima ukupno 58 distributivnih centara u svim većim gradovima u RH, a u posljednje tri godine zaposleno je 170 novih djelatnika.

28. travanj 2024 21:52