Poslovna scena
StoryEditor

Za 30 milijuna kuna možete postati vlasnik hotela u Korčuli

08. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

HTP Korčula prodaje hotel Korčula i zgrade Golubović, a početna cijena ponude je 30 milijuna kuna u što je uključena oprema i sitni inventar.

Riječ je o hotelu u staroj jezgri grada Korčule, na zapadnom dijelu i na glavnoj obali, a sastoji se od recepcije, aperitiv bara, kavane, restorana, kuhinje u prizemlju, 20 dvokrevetnih soba na tri kata i terase ispred hotela. Hotel ima 1190 kvadratnih metara. Druga nekretina za koju je HTP Korčula raspisala natječaj jest zgrada Golubović koju čine nekoliko ‘kučišća‘ - ruina i dvorišta također u staroj gradskoj jezgri, odmah iza hotela Korčula pa postoji mogućnost spajanja u jedinstvenu cjelinu. Ukupna površina je 446 kvadrata s mogućnošću izgradnje preko 1250 kvadrata zatvorenih površina. Ponuditelj je dužan uplatiti jamčevinu u visini 2 posto oglašene cijene (600 tisuća kuna) ili dostaviti jamstvo ‘prvoklasne hrvatske ili svjetske banke‘.

Isti je poziv za javni natječaj raspisan i prošlog proljeća- u ožujku i svibnju, a cijena je i dalje ostala ista. Također, korčulanska hotelsko-turistička tvrtka uputila je i tri javna poziva za prodaju turističkog naselje Bon Repos. Cijena ponude je 74,8 milijuna kuna u što je uključena oprema i sitni inventar. Turističko naselje Bon Repos nalazi se u Uvali školjki, zaljevu udaljenom oko tri kilometra od staroga grada Korčule. Kompleks se sastoji od 33 građevine sa ukupno 350 smještajnih jedinica, od čega 257 soba i 93 apartmana, a ukupna površina zemljišta koje se prodaje je 43.286 četvornih metara. U sklopu naselja nalaze se ugostiteljski, sportski i zabavni sadržaji.

Državni hotelijer tako već par godina pokušava prodajom imovine ‘pokrpati‘ svoje financijske probleme, a priprema se i za moguću dokapitalizaciju. Tvrtka je u prvom kvartalu ove godine imala gubitak od 5,6 milijuna kuna, dok je prošlu godinu završila s minusom od preko 11 milijuna kuna. Ukupni prihodi u cijeloj su prošloj godini iznosili 42,3 milijuna kuna, dok je kompanija u prvom ovogodišnjem kvartalu uprihodila 697 tisuća kuna. Dugoročne obveze na kraju 2011. iznosle su 54,32 milijuna kuna, a kratkoročne 12 milijuna kuna više.

26. travanj 2024 18:34