Poslovna scena
StoryEditor

Za Imunološki zavod stiglo osam pisama namjere

18. Lipanj 2014.
Piše:
liderhrt

Povjerenstvo za odabir strateškog partnera za Imunološki zavod otvorilo je pristigla pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju te tvrtke i utvrdilo da je interes u zadanom roku iskazalo osam tvrtki.

Interes za Imunološki zavod iskazali su Bilthoven Biologicals, Nexus Private Equity Partners, Royal Derryclare iz Dublina, riječki Jadran Galenski laboratorij, zagrebačka Geneza, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Zagreb i zagrebačka tvrtka Visia Croatica, navodi se u objavi Imunološkog zavoda objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Da je za kupnju 73,41% dionica Imunološkog zavoda zaprimljeno osam pisama namjere izvijestilo je Ministarstvo gospodarstva sredinom svibnja.

Iz Ministarstva su tada najavili i da će, nakon što se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere biti pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica i dokapitalizaciju Imunološkog zavoda.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak govorio je kako je strateški cilj i zahtjevi prema budućem strateškom partneru zadržavanje proizvodnje, vraćanje svih licencija, dugoročno održivost Imunološkog zavoda, radnih mjesta i proizvodnje u Hrvatskoj.

Imunološki zavod prije nekoliko mjeseci izgubio je dozvole za krvnu plazmu i bakterijska cjepiva, a potkraj sljedeće godine mogao bi izgubiti dozvole za virusna cjepiva, pa bi novi vlasnik trebao stvoriti uvjete za poslovanje i omogućiti što brže vraćanje tih dozvola.

28. travanj 2024 13:41