Poslovna scena
StoryEditor

ZABA potiče najinovativnije tržišno utemeljene poduzetničke ideje

01. Listopad 2014.
Piše:
Miro Soldić

Za razvoj ovog društva i konačni izlazak iz recesije ključno je potaknuti i nagraditi poduzetnički duh, kako bismo kao poduzetnička zemlja postali konkurentni i uspješni – izjavila je članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak na predstavljanju projekta ‘Moj Zaba Start‘.

Putem ovog projekta će se kroz tri natječaja: Moja prilika, Moja zelena zona i Moja kreativna crta – nagraditi najinovativnije tržišno utemeljene poduzetničke ideje iz područja zelenog poduzetništva, poduzetništva u kreativnoj industriji i start up koncepti koji imaju za cilj pokretanje novih projekata ili razvoj i širenje postojećih.

Nakon uspjeha projekta ‘Moj Zaba Start‘ u 2013., na koji se prijavilo čak 420 inovativnih poduzetničkih ideja, odlučili smo i u 2014. nastaviti s ovim pristupom potpore ukupnom gospodarstvu. Nadamo se da će i ovogodišnji natječaj pokazati da u ovoj zemlji ima dobrih poduzetničkih ideja – istaknula je Roguljić Novak, a uz nju su o projektu govorili i predstavnici Zabinih partnera u natječaju: Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO, Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a, Snježana Turalija, izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, i Davor Bruketa iz agencije Bruketa&Žinić.

Liović je naglasio kako je natječaj ‘Moj Zaba Start‘ odličan primjer suradnje privatnog i javnog sektora, a Ranogajec je dodao da je ovaj projekt važan jer se sa priče o suradnji prelazi na konkretna djela te da bi se i državni čelnici trebali ugledati u takav princip rada.

Svim finalistima natječaja omogućit će se edukacija kroz radionice vezane uz poslovno planiranje kako bi mogli uspješno upravljati poslovnim procesima i financijama te uspješno savladavati izazove tržišta. U svakoj kategoriji tri pobjednika koje odabere stručna komisija dobit će potporu u iznosu od po 100 tisuća kuna, a iznos potpore za jedan projekt odabran od strane javnosti je 33 tisuće kuna. Prijave se primaju do 01. prosinca 2014.

18. svibanj 2024 15:01