Poslovna scena
StoryEditor

Zabinih 38 odabranih podijelit će milijunsku dobit

14. Ožujak 2012.

Zagrebačka banka sazvala je glavnu skupštinu za 27. travnja ove godine, na kojoj će dioničari između ostaloga odlučivati o rasporedu prošlogodišnje dobiti i isplati dividende.

Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačke banke predlažu da se dobit poslije oporezivanja koju je banka ostvarila u 2011. godini u visini od 1,32 milijardi kuna rasporedi za isplatu dividende i to u iznosu od 730,15 milijuna kuna, a ostatak stavi u zadržanu dobit. Dioničarima bi se tako isplatilo 2,28 kuna dividende po dionici. Tražbinu za isplatu dividende dioničari bi stekli danom donošenja odluke, a ona bi dospjela 25. svibnja.

Također, predlaže se da 38 radnika Zagrebačke banke sudjeluje u lanjskoj dobiti banke u ukupnom iznosu od 17,37 milijuna kuna. Ova isplata obavit će se podjelom redovnih dionica Zagrebačke banke, po cijeni jednakoj prosječnom trošku njihova stjecanja. Ujedno, skupštini dioničara predlaže se prijenos 189,23 milijuna kuna rezervi za opće bankovne rizike u zadržanu dobit.

Također, predloženo je da se članovima Nadzornog odbora Zagrebačke banke, koji za sudjelovanje u radu na pojedinoj sjednici Nadzornog odbora dobivaju jednokratnu naknadu od 1.000 kuna neto, bude isplaćena i jednokratna godišnja nagrada u ukupnom iznosu od 630.234,70 kuna neto.

Skupštini dioničara predlaže se za nove članove Nadzornog odbora izbor Brucea Anthonya Bowersa, regionalnog glavnog direktora za srednju i istočnu Europu, Bliski istok i Sjevernu Afriku Allianza, te Harolda Michaela Thomasa Langley-Poolea, regionalnog glavnog financijskog direktora za srednju i istočnu Europu, Bliski istok i Sjevernu Afriku Allianza.

Oni bi trebali zamijeniti dosadašnje članove bančina Nadzornog odbora Manuela Bauera i Christiana Sebastiana Mullera, koji su dali ostavke.

23. travanj 2024 13:27