Poslovna scena
StoryEditor

Zašto je Krešić svakog mjeseca primao plaću bez pobune?

13. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

MOL je poslao priopćenjem reakciju na današnji iskaz Ivana Krešića u kojem ističu da ‘ne razumiju zašto je Krešić čekao više od godinu dana da progovori o tome na koji se način upravlja Inom?

Otkada je Krešić u Ini, nije predložio nikakve promjene vezane uz način upravljanja iako je na raspolaganju imao sve mogućnosti i alate da to učini. Čak suprotno, izrazio je svoje slaganje glasujući jednako kao i njegove mađarske kolege 854 puta - radi se o 99.54 posto svih odluka, navodi se u priopćenju MOL-a.Naglašava se također da je Krešić svakog mjeseca primao plaću i ostale povlastice i u tome nije bilo nikakvog znaka pobune. Sve to umanjuje vjerodostojnost njegovog današnjeg "coming outa", stoji u reakciji MOL-a.Pojašnjava se, nadalje, da je INA vođena temeljem dogovora Vlade Republike Hrvatske i MOL-a, u konsenzusu. Dioničarski ugovor je postavio temelje za novu Inu kojom se upravlja prema jasnim pravilima, profesionalno i transparentno, a takva INA konačno ostvaruje dobit, stoji u priopćenju koje potpisuje Domokos Szollár, direktor međunarodnih komunikacija MOL Grupe.

Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske također se danas oglasio priopćenjem rekavši da novo sudsko svjedočenje hrvatskih članova Uprave Ine pokazuje istinu kako se upravlja strateškim hrvatskim resursima, te kakva je stvarna situacija, ali samo unutar menadžmenta, jer za radnike malo tko pita.Sindikat u priopćenju podsjeća kako je već više puta upozoravao na poteze koji su Inu, inače poduzeće od državnog interesa, doveli do uloge ‘maloga od palube‘ unutar MOL grupe.

16. svibanj 2024 11:51