Poslovna scena
StoryEditor

ZIP sklopio strateško partnerstvo sa investicijskim fondovima Pioneers Ventures i Speedinvest

22. Rujan 2015.
Piše:
Miro Soldić

- Cilj nam je udružiti snage u potrazi za talentima u regiji i pomagati im sa njihovim startupima – istaknuo je Mihovil Barančić, suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), na današnjem potpisivanju strateškog partnerstva između ZIP-a i investicijskih fondova Pioneers Ventures i Speedinvest.

Marius Starcke iz Pioneers Venturesa je kazao kako je upoznat sa poduzetničkim potencijalom u regiji jer na natjecanju koje njihov fond organizira već nekoliko godina pobjeđuju startupi iz naših krajeva.

- Ova suradnja samo je formaliziranje onog što smo i do sada prakticirali, a to je pomaganje tvrtkama u seed i pre-seed fazi – naglasio je Starcke, dodavši kako poduzetnicima ne nude samo novac, već i široku mrežu međunarodnih poznanstava.

- Speedinvest raspolaže sa sumom 60 milijuna eura koje želi uložiti u talente regije,imamo i ured u Silicijskoj dolini što je vrlo bitno za tech startupe, a ono što nas razlikuje od uobičajenih venture capital fondova jest činjenica da mi nismo bankari već redom poduzetnici koji su prošli put osnivanja tvrtki pa početnicima možemo pomoći i iskustvima iz prve ruke – izjavila je Marie-Helene Ametsreiter iz Speedinvesta, hrvatskoj javnosti poznata i kao bivša predsjednica uprave Vipneta.

Potpisano partnerstvo omogućit će startupima koji prođu ZIP program lakši pristup prijeko potrebnom financiranju u pre-seed fazi (do 125 tisuća eura), ranom stadiju i fazi rasta poduzeća (do 3 milijuna eura). Prijave za ZIP Startup program otvorene su za regionalne startupe do 25. rujna.

28. travanj 2024 06:39