Tržište kapitala
StoryEditor

Hanfa odobrila Atlantic Grupi izdanje 200 milijuna kuna obveznica

13. Lipanj 2016.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Atlantic Grupi prospekt o izdavanju obveznica javnom ponudom u ukupnom iznosu od 200 milijuna kuna, kao i uvrštenje tog izdanja obveznica na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Kako se navodi u rješenju Hanfe, Atlantic Grupi se odobrava jedinstveni prospekt u svezi javne ponude i uvršetnja obveznica, izdanih na ime, u nematerijaliziranom obliku, nominalnog iznosa 1 kuna svaka, ukupnog nominalnog iznosa od 200 milijuna kuna, s fiksnom kamatnom stopom uz polugodišnju isplatu kamata te dospijećem od pet godina, na Službeno tržište Zagrebačke burze.

To je u ponedjeljak objavila Atlantic Grupa, koja je nedavno najavila kako bi se sredstva prikupljena od izdanja koristila za otkup obveznica društva nominalnog iznosa 115 milijuna kuna izdanih 20. rujna 2011. godine, s rokom dospijeća 20. rujna 2016. godine.

Ostatak prikupljenih sredstava koristio bi se za financiranje radnog kapitala.

Atlantic Grupa angažirala je Erste&Steiermärkische Bank, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačku banku kao zajedničke agente i pokrovitelje izdanja obveznica.

20. travanj 2024 03:39