Tržište kapitala
StoryEditor

Hlad Poljoprivreda pripojena Questus nekretninama

05. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Održana je sjednica Nadzornog odbora zatvorenog investicijskog fonda Quaestus nekretnine na kojoj su utvrđena godišnja financijska izvješća o poslovanju za prošlu godinu te je prihvaćen prijedlog odluke o raspodjeli dobiti koji se upućuje glavnoj skupštini na usvajanje.

Prošle je godine ostvarena neto dobit u iznosu od 8,04 milijuna kuna, od čega se 402,28 tisuća kuna raspoređuje u zakonske rezerve, 87,5 tisuća u zadržanu dobit, a veći dio, odnosno 7,55 milijuna kuna isplatit će se kroz dividende. Tako je prijedlog da dividenda iznosi 3,35 kuna po dionici. Također, usvojen je prijedlog za imenovanje revizorske kuće za ovu godinu, donijeta je odluka o promjeni depozitne banke, a dana je i suglasnost na pripajanje društva Hlad Poljoprivreda, koja se bavi uzgojem voća, fondu Quaestus nekretnine.

Quaestus Nekretnine su 2009., kada ih je vodio Borislav Škegro, preuzele u 100-postotno vlasništvo tvrtku Hlad Poljoprivreda. Škegro je u tvrtku Hlad Poljoprivreda ušao još u svibnju 2007. Tada je u Hlad za kupnju udjela i dokapitalizaciju uloženo milijun eura.Fond je prošle godine odlasio rasprodaju svog cjelokupnog nekretninskog portfelja procijenjenog krajem 2010. na 192,19 milijuna kuna - pet nekretninskih projekata na koje otpada više od 70 posto neto vrijednosti imovine fonda, a svaki od njih zaseban je d.o.o. - Majerovo, P. B. Žitnjak, Hlad poljoprivreda, P. B. Inženjering i G-klasa. No, čini se da se od prodaje Hlada odustalo.

Uz to, dana je suglasnost na ispravak vrijednosti ulaganja u društvo G Klasa na dan 30. lipnja u 100 postotnom iznosu. Razlog umanjenja vrijednosti ulaganja u G klasu je to što G-klasa posjeduje građevinsko zemljište u mjestu Klinča sela kod Zagreba. Na zemljištu je upisano založno pravo kao sredstvo osiguranja kredita danog G Klasi od strane Hypo-Alpe Adria banke.- Kredit dospijeva 31. srpnja ove godine te je plaćanje istog upitno jer društvo G-klasa nije u mogućnosti podmirivati tekuće obveze - stoji u obavijesti koju potpisuje predsjednica Uprave Kristina Kostel.

27. studeni 2022 16:03