Aktualno
StoryEditor

U 700. broju tiskanog Lidera donosimo 10 jedinstvenih rang-lista s po 70 protagonista

27. Veljača 2019.

Broj sedam smatra se najsretnijim od svih brojeva, a znači život, oplodnju, sreću, obnovu i savršenstvo. Simbolika broja sedam u povijesti je svih velikih civilizacija i religija, kao i u pričama i legendama (sedam samuraja, sedam patuljaka, vuk i sedam kozlića, iza sedam mora i gora, sedam smrtnih grijeha itd). Numerolozi kažu da sanjati broj sedam znači savršenstvo.

Nećemo pretjerivati i tvrditi da smo savršeni. No, u proteklih trinaest i pol godina izlaženja otisnuli smo 700 brojeva Lidera. U svakome jubilarnom izdanju svojim čitateljima nastojimo priuštiti nešto posebno. U ovome donosimo - u tiskanom i digitalnom izdanju - jedinstvenu bazu podataka, ono po čemu je, između ostalog, Lider postao prepoznatljiv na tržištu, a to su rang-liste koje poduzetnici vole imati pri ruci.

Sastavili smo popis od 700 protagonista – tvrtki, poduzetnika i menadžera – koji su u prethodnih 700 tjedana bili na stranicama poslovnog tjednika, odnosno 10 aktualnih popisa sa 70 sudionika na svakome od njih, od kojih smo neke pripremili posebno za ovu priliku. To su rang-liste 70 najvećih tvrtki (prema ukupnom prihodu), 70 nasljednika (menadžera koji sudjeluju u upravama i jednoga bi dana mogli preuzeti vođenje tvrtke), 70 mladih menadžera (do 40 godina), 70 najvećih neprofitnih udruga, 70 najboljih tvrtki (prema novostvorenoj vrijednosti), 70 najmoćnijih žena na čelu hrvatskih poduzeća, 70 Liderovih ‘opiniona‘ (stalnih i povremenih vanjskih suradnika koji u Lideru objavljuju autorske tekstove, mahom u rubrici ‘Opinion maker‘), 70 posrnulih tvrtki (koje su nestale s tržišta u tom razdoblju ili životare na njemu s nemjerljivo manjim prometom od onoga dok su bile na vrhuncu moći), 70 najvećih neto izvoznika te 70 hrvatskih menadžera koji su globalni uspjeh postigli izvan Hrvatske.

Opširniji tekst o 700 izdanja Lidera, i deset ekskluzivnih rang-lista možete naći u ovotjednom Lideru - od četvrtka u tiskanom, a već od srijede poslijepodne u digitalnom izdanju.

25. travanj 2024 07:45