Aktualno
StoryEditor

U ‘izvanrednom‘ tromjesečju neto dobit Alibabe skočila za 132 posto

03. Studeni 2017.

Kineska internetska trgovačka platforma Alibaba izvijestila je o rastu neto dobiti za 132 posto u, kako je ocijenila, "izvanrednom" tromjesečju, te je povećala procjene rasta godišnjih prihoda.

Kineska najveća tvrtka za internetsku trgovinu u četvrtak je izvijestila o rastu neto dobiti u proteklom tromjesečju na 17,67 milijardi juana ili 2,67 milijardi dolara. Prihodi su, pak, dosegnuli 55,1 milijardu juana, više nego što su analitičari očekivali.

Jack Ma Amerikancima: Umjesto na oružje novac ste trebali potrošiti na svoj narod

"U ovom smo tromjesečju ostvarili izvrsne rezultate, pri čemu ukupni rast prihoda za 61 posto pokazuje snažan zamah u našoj temeljnoj poslovnoj djelatnosti i u cijeloj grupi Alibaba", navela je tvrtka u priopćenju.

Alibaba kao razloge snažnog rasta tromjesečnih prihoda navodi tehnološke inovacije, uključujući i aplikaciju za ključnu platformu za internetsku kupovinu Taobao, koja po njihovim tvrdnjama ima sve bolju sposobnost za anticipiranje i predlaganje kupovine stotinama milijuna kupaca

>>>Jack Ma: Na deklaracijama će uskoro pisati ‘proizvedeno na internetu’

Alibaba je ostvario solidan rast prihoda u temeljnom poslovanju, odjelu ‘clouda‘, digitalnim medijima i drugim dijelovima poslovanja.

U temeljnom odjelu internetske trgovine prihodi su poskočili 63 posto, na 46,5 milijardi juana, pa je njihov udio u ukupnim prihodima grupe iznosio 72 posto.

Nakon odličnih kvartalnih poslovnih rezultata, tvrtka je povisila prognozu rasta godišnjih prihoda na 49 do 53 posto, u odnosu na dosad očekivanih 45 do 49 posto.

>>>Jack Ma: Digitalna revolucija može izazvati Treći svjetski rat

Alibabi, kojeg je utemeljio Jack Ma, danas jedan od najbogatijih Kineza i svjetska ikona internetske trgovine, niže jako dobre poslovne rezultate i redovito premašuje procjene prihoda. Od početka godine njegova je dionica na Wall Streetu porasla 110 posto.

27. travanj 2024 22:51