Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Agrokor - Hodogram svih Ramljakovih obveza do 10. srpnja 2018.

24. Svibanj 2017.

Neovisno o vremenskoj prognozi, predstojeći tjedni i mjeseci bit će iznimno vrući za Antu Ramljaka, Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor, ali i za sve dobavljače i vjerovnike koji pokušavaju naći, svaki za sebe i zajednički, rješenje za klupko zapetljanih odnosa i potraživanja.

Nakon što se osigura dovoljno gotovine za preživljavanje, treba osigurati poslovanje s pozitivnim novčanim tokom i dobiti te pronaći održiv model poslovanja. Tu se očekuje najveći sukob interesa između hladnih savjeta kakvi se očekuju od AlixPartnersa i političkih posljedica za vlast zbog otkaza i prodaje dijelova kompanije.

Kratki predah za dobavljače

Rokovi koje propisuje zakon, a koje donosimo u ovom tekstu, već opasno kucaju na vrata. Prvi je rok za prijavu tražbina prema koncernu koji istječe 9. lipnja, odnosno 20. lipnja za povezana i ovisna društva. Nervozu dobavljača dodatno je podizala i činjenica da potkraj ovog mjeseca istječe i Promemorija o mjenicama, odnosno razdoblje moratorija u pogledu aktivnosti po regresnim mjenicama, koju su potpisali dobavljači i financijske institucije. No, kako je istaknula Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predstavnica dobavljača u privremenom Vjerovničkom vijeću, najnovija je informacija da će banke prolongirati rok po regresnim mjenicama. Dobavljači, dakle, mogu odahnuti, ali sve je to na kratak rok i ništa se još suštinski nije riješilo.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju digitalnog ili tiskanog Lidera.

30. travanj 2024 02:42