Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Jesu li i vaši operateri stalno zauzeti?

02. Kolovoz 2018.

‘‘Svi agenti su zauzeti, molimo vas nazovite kasnije. Svi agenti su zauzeti, šesti ste na redu čekanja...‘‘, rijetko tko se nije susreo s ovim nemilim riječima kada je pokušao na telefon dobiti djelatnika kontaktnog centra.

Kontaktni centar s primarnim fokusom na prodajne usluge u današnje je vrijeme zastario, a koji su sve novi trendovi otkrijte u tekstu kojeg je za vas pripremila Kata Pranić.

Prof. dr. Danica Kragić Jensfelt, Royal Institute of Technology u Švedskoj: Postanete li danas fantastičan inženjer, ne znate hoćete li za deset godina imati posao

Neka digne ruku tko ne bi volio imati robota-kućnu pomoćnicu, ako ne za sve onda barem za one najomraženije kućanske poslove. Nažalost moramo vas razočarati jer iako je to san mnogih, tako će zasad i ostati, priznala je Kati Pranić ova profesorica profesorica u stalnom zvanju na Fakultetu za računarstvo i komunikacije KTH-a i direktorica Centra za autonomne sustave.

>>>Novi broj Lidera – Golf: Više zarađuju odvjetnici na tužbama nego turizam

Osim područja u kojima je neizbježna automatizacija, Kragić Jensfelt otkriva i na kojim projektima trenutno radi, kakva je budućnost robotike i radnih mjesta, te još mnogo zanimljivosti koje možete pročitati u intervjuu.

Golf: više zarađuju odvjetnici na tužbama nego turizam

Kroz prijašnjih nekoliko brojeva kao tema pojedinih članaka bio je nogomet, a sportski duh prisutan je i novom broju. I dalje je riječ o sportu za koji je potrebna lopta, no ovaj put je riječ o golfu. Golf je, kako ga Ivan Ivanović opisuje sport s osamnaest rupa i biznis s otprilike toliko nula.

Ipak izgleda da Hrvatima nije primamljiv, unatoč činjenici da je deventaesta rupa ona financijska. Strategija, Akcijski plan i investitori nisu dovoljni da golfski projekti zažive jer protutežu čini kompliciran proces dobivanja dozvole za golfske terene, administracija koja ne poznaje tematiku, ali i negativna percepcija dijela javnosti prema golf kao sportu kao najveća prepreka.

Kad jednoga dana turizam procvjeta, saznat ćemo i je li Mile Kekin bio u pravu kad je rekao da će Slavonija biti golf teren.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

27. travanj 2024 03:16