Aktualno
StoryEditor

U novom Lideru: Doznajte kojih 200 tvrtki u posljednjih pet godina najbrže raste

18. Travanj 2019.

TEMA BROJA: TOP 200 najbrže rastućih tvrtki

Unatoč tomu što je hrvatski BDP u posljednjih pet godina porastao za ukupno 15,2 posto, postoje tvrtke koje su u istom razdoblju skočile za nekoliko tisuća posto! Zvuči nerealno, nemoguće, i čini se da je netko jako pogriješio u izračunu, no dobro ste pročitali. Doznajte koje tvrtke su na listi 200 najbrže rastućih. O temi piše Tin Bašić.

Dražbe: Dobra prilika je dobra prilika, pa što je ne biste iskoristili?

Zbog moralnih dvojbi u vezi s kupnjom nekretnine koja je otišla na bubanj dražbe su se dugo doživljavale kao nešto nepošteno, no u posljednje vrijeme prevladalo je racionalno razmišljanje. Ljudi su shvatili da će nekretnina ionako biti prodana na dražbi, pa zašto je onda ne bi kupili oni, piše Edis Felić.

Spajanja i preuzimanja: Lovci postaju najpoželjnija lovina

Proizvodne tvrtke ulaganjima u kapacitete postale su poželjni izvozni partneri pa i one same traže prilike za akvizicije jer se potražnja za njihovim proizvodima povećava. Upravo takve tvrtke najpoželjnije su mete za veće preuzimače, piše Željka Laslavić.

Ivan Koprić, član Instituta za javnu upravu: Nesigurnost posla u privatnom sektoru jača klijentelizam u javnoj upravi

Uhljebljivanje je dvostrani fenomen, ne samo politički induciran. Ako ste sva zaposlenja u privatnom sektoru pretvorili u nesigurna radna mjesta s malim plaćama, razumno je očekivati da će se mnogi htjeti zaposliti u javnom sektoru, izjavio je Koprić u razgovoru sa Ksenijom Puškarić.

Europarlamentarci: Poslovna zajednica svladala osnove lobiranja u Bruxellesu

Parlamentarci kažu da se najbolji rezultati postižu kad poticaj za intervenciju dođe iz neke interesne zajednice. Hrvatska poslovna zajednica još jedino nije svladala to da mora pravodobno tražiti pomoć, piše Vanja Figenwald.

Post - sit gladnu ne vjeruje: Tri dana nije ništa jeo i pio i preživio je napisati tekst za dobar tek

Kao što kriza izaziva pozitivan šok u nekoj tvrtki jer borba za opstanak aktivira skrivene potencijale, potiče inovativnost, odbacuje balast, tako i ciljana nejedica snaži tijelo, um i karakter. Tijekom posta hormon rasta inicira proizvodnju novih, snažnih dijelova tijela potpuno ga obnavljajući. Isus, Gandhi i Tesla su postili. Liderov lektor Jura (Darko Jurić) također.

Što smo još pripremili za vas otkrijte u novom broju tiskanog i digitalnog Lidera.

17. svibanj 2024 13:52