Aktualno
StoryEditor

U prvom vlogu Todorić se požalio: Svi misle da ležim na parama

31. Siječanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=mmI-gTxMfBs

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić prešao je na novi oblik komuniciranja s javnošću tako što je, umjesto da brojne poruke piše na blogu, odabrao obraćanje preko YouTube kanala na kojem je u srijedu objavio prvi video u kojem se ponovno obrušio na privremenu Upravu Agrokora na čelu s povjerenikom Antom Ramljakom.

"Ono što izvanredna uprava Agrokora danas želi je sprovesti nagodbu, a ono što se događalo u tom procesu je protuustavno i protuzakonito i kriminalno jednim dijelom, a u ovome trenutku ono što se nudi za nagodbu je likvidacija Agrokora i dobrim dijelom likvidacija hrvatske industrije. To znači ogromnu štetu za državu, zaposlenike, vjerovnike, vlasnike i cijelo društvo", kazao je Todorić na početku 37-minutnog videozapisa napravljenog u formi videointervuja.

>>> Ivica Todorić postaje ‘YouTuber’

Poštujem svaku kunu, ali nisam imao možda niti 20.000 kuna na dan kad mi se to dogodilo. Jedino što imam je 25 posto od stambenog kompleksa u Zagrebu. Imam i još nekoliko malih njiva. Da sam i pokrao novac, pokrao bih svoje jer je to moja firma.

Ocijenio je kako je prvi korak, "lex Agrokor", dobro isplanirana aktivnost da se preuzme kompanija i ostvari vlastita imovinska korist. Tvrdi da je za taj zakon čuo tek kada je potpredsjednica Vlade Martina Dalić o tome izvijestila na konferenciji za novinare.

Nismo mogli ni zamisliti, dodao je, da bi se našli u takvoj situaciji i da bi se to moglo dogoditi i da bi moja država napala jednu takvu kompaniju koja je toliko doprinijela društvu.

Ponovio je da se protiv njega provodi neistinita i neprimjerena kampanja. "Vidio sam da nemaju nikakvih elemenata za nas što se tiče optužbi za pljačku i slično pa su počeli izmišljati - govore o Ivici Todoriću i jahti, a ja sam bio u 11 godina na toj jahti pola sata", kazao je bivši šef nekoć velikog koncerna.

>>> Todorić: Specijalni hibridni rat je ozakonjena pljačka Agrokorovih vrijednosti

Ustvrdio je da na računu nije imao ni 20.000 kuna, a svi su mislili da "leži na parama".

"Odlukom županijskog suda blokirana mi je sva imovina. Meni nitko ne vjeruje, svi misle da ležim na parama i ne znam gdje ću s njima", požalio se posrnuli tajkun s trenutnom adresom u Londonu.

Kaže da nikada nije na računima imao neki značajniji novac. "Poštujem svaku kunu, ali nisam imao možda niti 20.000 kuna na dan kad mi se to dogodilo. Jedino što imam je 25 posto od stambenog kompleksa u Zagrebu. Imam i još nekoliko malih njiva. Da sam i pokrao novac, pokrao bih svoje jer je to moja firma, a sad kad su vidjeli da novca nema, da smo sve ulagali u firmu, počeli su izmišljati svakakve nebuloze", rekao je Todorić.

28. travanj 2024 10:20